I ärlighetens namn var det egentligen Familjeparkers mammas (mitt) spaintresse som förde oss till Ronneby. Den gamla brunnsorten har anor som går tillbaka till 1700-talet då en gammal källa upptäcktes. Det blev upphov till ett blomstrande brunnsliv och sedan 2002 även ett dito ”spaliv”. Den som är nyfiken på detta kan läsa mer om det här.

Tack vare att de har ett stort bassängbad mellan huskropparna, mitt i anläggningens hjärta, är det även ett ypperligt mål för badglada familjer! Jag har skrivit separat om badet som kan liknas vid ett äventyrsbad, läs mer om Brunnsbadet här.

Ronneby Brunn Hotell är stort med över 200 rum. Hotellet består av två delar med en lång gång mellan. I huvudbyggnaden ligger receptionen, restauranger och en stor terrass där vi en kväll lyssnade på konsert. I den andra byggnaden finns merparten av rummen. I mitten ligger det stora Brunnsbadet.

Bad och rum på Ronneby Brunn

Badet ägs och drivs av kommunen och är alltså en separat verksamhet från hotellet vilket man inte märker något av som besökare, båda är väl integrerade med varandra och fungerar väl ihop. Dessutom har man som hotellgäst fri access och tillgång till badet vilket är riktigt bra.

Vårt rum, ett rymligt familjerum, hade utsikt över poolerna. De tidigare balkongerna hade byggts in för att öka just storleken på rummen.

Med det väder vi hade (sol och Greklandsvärme) plus att rummet inte hade någon air condition, blev det väldigt varmt. Jag hoppas att de ser över detta på sikt (även om de heta dagarna inte är så många under en svensk sommar).

Trevlig incheckning och maskoten Trolly

Vid incheckning fick alla barn en påse godis, en keps och en t-shirt med hotellets trollmaskot på; Trolly. Mycket populärt förstås! Med all inclusive-armband som gav fri dricka och glass är man dessutom hemma direkt – vad mer behövs för att hålla barn glada än fri glass och blöta bad? 😀

Sommartid gör de dessutom om vissa utrymmen till lekrum där barnen kan rita, bygga lego, se film, spela olika arkadspel med mera (för en tia). Då och då dyker det rödhåriga trollet upp för att kramas med barnen!

Mat och restaurang

Brunnsrestaurangen har à la carte-meny men när vi var där åt vi buffé både till frukost, lunch och middag. Det smakade bra och utbudet var brett, det gick att hitta något för alla. Och ta mer av det som blev favoriter! 🙂

Andra aktiviteter

När man hängt klart på hotellet kan man blicka strax utanför där det finns lekpark, minigolf och tennisbanor (om ni nu är en tennisspelande familj). Strax bortom detta område (med stora gräsmattor lämpliga också för spontan bollek, frisbeekast och liknande), ligger Brunnsparken dit vi också gick.

Det lilla tåget som syns i bakgrunden är Ronnebyexpressen. Tåget är gratis och går mellan Ronneby Brunn Hotell, Brunnsparken, Ronneby vandrarhem och Ronneby torg.

Sveriges vackraste park

Parken vann faktiskt pris som Sveriges vackraste park 2005 och det är inte svårt att förstå varför. De gamla trähusen med snickarglädje i fina färger, fontäner och planteringar, dammar och lusthus – ihop med naturen – ger verkligen en fin upplevelse.

Tyvärr hann vi inte besöka själva Ronneby men vi gjorde i alla fall en båttur på Ronneby å. Det blev en väldigt fin och skön tur, och så fick vi lite fläkt och svalka då detta var den heta sommaren 2018!

Allt som allt hade vi väldigt fina dagar i Ronneby och är inte alls främmande för en repeat, gärna längre fram för att se om ryktet stämmer: att de ska renovera och uppgradera hela komplexet. Då har det potential att bli en ny semestermagnet vi lär få höra talas om!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *