Ett besök i Randers regnskov

Har du sett där uppe Isac, en flygande jätteödla! Foto: Diana Flobecker.

Dag två på vår Danmarksresa började med besök på Randers regnskog, eller regnskov som det heter på danska. Här började Familjeparker känna sig mer i sitt rätta element eftersom vi äntligen kom till ett zoo som faller under en av de parkkategorier som vi skriver om; nämligen djurparker!

En tropisk värld…i Danmark!

Randers regnskov ligger i Randers, knappt fyra mil norrut från Århus. Redan på håll kunde vi se de två jättekupolerna som inrymmer detta tropiska zoo. Spänningen steg och barnen sprattlade ut ur minibussen, ivriga som små illrar. 🙂

Alla tyckte regnskogsmiljön var spännande.
Sköldis här blev snabbt barnens favorit!
Vackra tropiska fiskar fanns det också gott om.

Det blev ett jättetrevligt besök där vi blev guidade, rundvisade, fick vara med och mata djuren och även klappa vissa av dem.

Vi var mäkta imponerade av den äkta regnskogskänslan de hade skapat, det var rejält varmt och fuktigt inne i det tropiska zoot där vissa djur flög och gick helt fritt som exempelvis fåglar, sköldpaddor, lemurer, flygande hundar och fladdermöss.

Isac och jag var modiga nog att ha närkontakt med en pytonorm. Som den slingrade sig runt mig!
De flygande hundarna flög fritt och såg faktiskt lite otäcka ut!

Djungel och tempelmiljö

På ett ställe stod en jeep i grönskan vilket fick det att se ut som om en zoologisk expert på uppdrag just hade tvärstannat när han (eller hon!) fick syn på en särskilt ovanlig djurart…

På ett annat ställe kunde man titta på simmande sjökor och på ett tredje sprang små nakenråttor genom transparenta rör som skulle likna de gångar de lever i vanligtvis.

Extra spännande blev det också av att miljön här och där såg ut som tagen ur Tomb Raider eller Indiana Jones med tempelliknande stenbyggnader, ja det var riktigt bra gjort.

Kanske vaktade den här varanen en ovärdelig skatt…

Lekplats bland jaguarer

Utomhus fanns en lekplats där barnen klättrade omkring medan vi mammor drack kaffe, alla hela tiden omgivna av en (inhägnad) jaguar och en panter!

Lite längre bort fanns också Danmarksparken där man kunde klappa bondgårdsdjur men tyvärr upptäckte vi det precis när det var dags för lunch så vi hann inte gå dit.

Lunchen ja…jag ångrar faktiskt att jag inte var modig nog att beställa de spröda insekterna med chilisås! Tveksamt om det hade varit en delikatess, men en kul grej på menyn eftersom det var precis det som många av djuren i regnskogen fick att äta – insekter!

Isac fick ett litet leksaksdjur i plast på sin lunchtallrik!
Insekter är godis tycker djuren och fanns även på restaurangens lunchmeny!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *