Regnbågspromenad och streetfood i Århus

Your rainbow panorama av Olafur Eliasson. Foto: Heidi Rovén.

ARoS Art Museum är ett av Europas största konstmuséer. Hit tog vi en skön promenad från Den Gamle By. Redan på håll kunde vi se Your rainbow panorama, en permanent installation av den dansk-isländska konstnären Olafur Eliasson högst upp på konstmuséets tak.

Ta en tur genom regnbågens alla färger! Foto: Heidi Rovén.

Här kan man skåda ut 360 grader över staden samtidigt som man går genom regnbågens alla färger. Låter det kul? Det är det också! Jag och sonen strosade runt ganska länge och på vårt instagram-konto kan ni se en liten film från besöket. 🙂

Hela fina barngänget som var med på resan på trappan till ARoS! Från vänster: Oliver (son till Diana), Trixie (dotter till Carola), Mira (dotter till Malin, min Isac och Mira (dotter till Therese).

Maffiga konstverk på ARoS

Lekfull är också den maffiga, hängande installationen Valkyrie Rán av Joana Vasconcelos som man möts av redan i entrén. Missa inte heller den fantastiska skulpturen BOY av Ron Mueck, som väger ett halvt ton och är 4,5 meter hög!

Valkyrie Rán av Joana Vasconcelos, foto: H. Rovén.
Valkyrie Rán av Joana Vasconcelos, foto: H. Rovén.
Isac intar samma pose som skulpturen BOY av Ron Mueck. Foto: H. Rovén.

Efter en välbehövlig fika upptäckte vi ett par av de charmiga smågatorna i ”latinkvarteren” i Århus. Den som är ute efter roliga leksaker samt söta små baby- och barnkläder kan här se fram emot fin shopping.

Spana till exempel in Asta & Alfred, Piccolino och Karrusella på gatorna kring Badstuegade, Volden och Klostergade. Och psst, här finns gott om läckra butiker för modesugna mammor också! 😉

Flyg som en örn

Eftersom barn som bekant är måttligt roade av shopping (om det inte involverar leksaker förstås…) såg vi till att göra ett lekstopp på Dokk1. Trots den långa dagen fanns det tydligen en massa energi kvar att göra av med!

Kloden heter den lilla lekplatsen som egentligen bara består av ett klätterhus med rutschkana samt en lekskulptur i form av en örn. Humöret höjdes betydligt efter det här stoppet, visst är det härligt när alla kan få sitt på en resa, bara man ser till att planera in det?

Aarhus street food

På behändigt avstånd från hotellet ligger coola Aarhus street food på Ny Banegårdsgade. Här sitter man ute eller inne på enkla träbänkar och hela stället är som en stor matmarknad med gatuköksliknande serveringar byggda av containrar med smakinriktningar från hela världen.

Tillbaka på hotellet stupade vi nästan i säng! Det hade varit en lång men mycket bra dag. Hotellrummet på Comwell Hotel Aarhus var mycket fräscht och vi sov som kungar i de knäpptysta och svala rummen.

Oj vad sådant betyder mycket när man är på resa och vill vakna pigg och utvilad inför dagens äventyr! Efter en god och bra frukost hoppade vi in i vår lilla minibuss och satte kursen norrut.

Mer om nästa dags äventyr i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *