MSC Cruises satsar på vattenparker till havs

Hör ni till dem som lystrar lite extra när ni hör att det finns en vattenpark i närheten? Då kan vi berätta (om ni inte redan visste det) att de finns till havs också!

Familjeparker älskar att semestra till havs, faktum är att vi har ett helt eget konto för våra kryssningsupplevelser; www.seafun.se (@seafun.se på instagram).

Snart bär det av igen men innan dess vill vi hinna berätta lite om förra vårens stora kryssningsupplevelse, nämligen den med MSC Seaview.

Familjekul på MSC Seaview

Ombord finns massor av kul saker för barnfamiljer att ägna sig åt;

*välutrustade och aktiva barnklubbar med bra personal,

*spelarkad med bowling, racingsimulatorer, 4D-bio och annat,

*zipline, sportplan och äventyrsbana,

*bad i flera pooler och inte minst plask och bus i vattenparken Forest Aquaventura Park!

Dem som vet med sig att det kommer bli mycket av detta under veckan kan satsa på att skaffa ett Fun Pass som ger lite fler upplevelser för pengarna.

MSC Cruises satsar på vattenparker till havs

MSC Cruises nyaste fartyg i Meraviglia-klassen (MSC Meraviglia, MSC Bellissima, MSC Grandiosa – snart även MSC Virtuosa) har alla bra områden för vattenlek, men det ombord på MSC Seaview kändes ännu större!

Forest Aquaventura Park är en maffig vattenpark mitt i fartyget på däck 18 och uppåt. I mitten finns en pool med fontäner, kanoner man kan skjuta med från flera olika däck, en enorm hink som tippar ut massor av vatten då och då med mera. Inte minst omges området av flera roliga vattenrutschkanor.

Aquaplay ovan (på bilden ovan klättrar Theo på olika figurer) passar yngre barn, medan vattenrutschkanorna är perfekta för lite äldre barn, från 6-7 år sådär och uppåt. En kana är öppen och övriga är stängda (det jag brukar kalla tuber). Två kallas racing slides där man kan tävla, dessa har också genomskinliga partier så att man kan se ut över havet – en häftig effekt!

Häftiga vattenrutschkanor med ljud och ljus

Det vår äldste son Isac (då 8 år) tyckte var bäst var vattenrutshkanan där man åkte på en slags bräda. Här kunde man ta tid på sitt åk också och få tiden presenterad på en display i slutet. Resultatet låg sedan kvar hela kryssningen så man kunde se om man slog sitt ”person bästa” under resans gång. 😉 Inne i tunneln fanns också musik och färgat ljus för att göra färden lite extra spännande.

Över alltihop hänger dessutom ett par nätbanor man kan gå igenom och se ner på hela vattenlandet. Som äventyrsbana är det inget jämfört med den på exempelvis MSC Meraviglia men jag gillar att de verkligen försökt att göra det mesta utav hela området. Tack vare denna nätbana kan man uppleva området det på flera olika sätt – våt som torr!

Intill ligger också en sportplan för den som vill spela basket eller fotboll. Här körde vi en liten familjematch en dag! 🙂

Spana gärna in det jag skrivit om fartygets zipline också, den åkte både jag och Isac vilket vi tyckte var jättekul.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *