Medley Järfällabadet – en mix av lek och lär

Bad och vattenlek är kul, men simhallar är för det mesta ganska tråkiga. För att inte tala om att vattnet nästan alltid är för kallt. Har man dessutom barn i olika åldrar där vissa är simkunniga och andra inte, blir det ännu knepigare. Lägg därtill en spavan mamma och uppgiften tycks närmast omöjlig!

Igår knäckte vi dock nöten genom ett besök till Medley Järfällabadet. Isac, vår äldste son, hade varit där förut med en kompis och hans pappa, och tjatat sedan dess att vi skulle åka allihop. Nu blev det av – och det blev en riktigt trevlig familjeutflykt!

Förutom att vi inte visste att man behövde hänglås (antingen köper man på plats, har med eller investerar i ett elektroniskt armband om man vet att man ska komma ofta) så funkade allt fint. Vi tog med det mesta av våra saker in i badet, jackor och skor lämnade vi i omklädningsrummet även om det kanske inte var det bästa eftersom det stod lappar att stölder förekom (allt var dock kvar när vi kom tillbaka). Nästa gång ska vi ha med eget hänglås.

Bastur, bubbelpool och roliga kanor

Badet är fräscht och nytt. I duschutrymmet finns en torrbastu och det finns även en ute i simhallen så att man kan värma sig mellan baden. Mycket bra, och jag äääälskar att basta så även om det inte blir många minuter man får sitta med barn fick jag mig i alla fall ett par mikropauser i värmen.

Dessutom finns så mycket mer än bara de vanliga motionsbanorna att simma längs här (även om vi inte bara lekte utan övade där också). Dels fanns en småbarnsdel med fontäner och en supergrund del och en som kanske var ca 30-40 centimeter uppskattningsvis. Roliga färgglada figurer och några vattenstrålar gjorde att succén var given. Theo (vår minst, snart 4 år) hade kunnat stanna hela dagen där, så kul hade han!).

Ytterligare en bra sak med denna del var att vattnet var behagligt varmt så att man verkligen kunde slappna av och njuta. Jättebra. Och intill fanns en bubbelpool som också var skön att sitta i och ännu lite varmare.

Pannkaksfika och fontäner

Isac, 9 år, hade också kul här men bäst tyckte han om vattenrutschkanorna förstås! Det finns två stycken, båda långa och härliga, där man åker i stora slingriga tuber utanför själva huskroppen. I den ena åker man i ring (singel eller dubbel) och i den andra som vanligt. Jag testade också båda och de var väldigt roliga!

Vi fördrev cirka tre timmar här utan problem, barnen hade gärna stannat ännu längre. 🙂 Vi hade med matsäck och det var inga problem att packa upp den och sitta på en bänk intill, men de har också café med lättare mat som pizza, korv, toast och pannkakor plus lite fika och glass. Vi åt både vår matsäck och köpte en massa fika och barnen tog en tugga, lekte med fontänerna och kom tillbaka för nästa tugga…hahaha, vanligtvis ”förbjudet” men här fick det vara okej och de tyckte förstås det var kul!

Entrépris för en familj med två vuxna och två barn: 300 kronor.
Hit åker vi definitivt tillbaka!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *