Färgkodad upplevelse för alla LEGO-fans

Arkitekten har velat att det ska se ut som att huset är byggt av lego. Pressbild.

Barn eller vuxen spelar ingen roll, är du ett seriöst LEGO-fan finns sedan den 28 september ett helt hus dedikerat till lekfull kreativitet som vill visa på alla möjligheter med LEGO.

Legoliknande arkitektur

LEGO HOUSE är ett hus för alla lego-fans, stora som små. Arkitekten Bjarke Ingels har velat uppnå effekten att det ska se ut som att hela huset är byggt av LEGO.

De har använt en kombination av vitt plus de typiska basfärgerna för LEGO-bitarna. Även takterrasserna har dessa färger liksom upplevelsezonerna inne i huset som är färgkodade; rött för att bygga, gult för känslor, blått för problemlösning och så vidare.

Färgkodade upplevelsezoner

Varje zon har speciella uppgifter som man ska lösa och olika aktiviteter man kan roa sig med. Allt för att visa på den lilla plastbitens oändliga möjligheter.

De fyra upplevelsezonerna är färgkodade. Rött står för att bygga. Pressbild.

Huset är öppet året om och här finns också ett galleri med verk byggda av LEGO liksom en historisk del som tar upp allt om företaget, restauranger, konferenscenter, butik med mera. Huset ligger inte i själva Legoland i Billund utan en knapp kilometer därifrån.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *