Legoland satsar på Halloween-firande med fyrverkeri

Tjoho – vi är på väg till Billund i Danmark! 😀 Varje dedikerad temaparksfan skriker då genast ”Legoland” av förtjusning – eller hur?! För att i nästa andetag undra ”Va, nu? Säsongen är väl över?”.

Inte då! Det är nu höstsäsongen drar igång, eller i alla fall från och med lördag den 7 oktober. Och faktum är att det finns en hel del nytt att upptäcka just nu i Legoland med omnejd.

Största programmet hittills

Dels var det bara några dagar sedan nya LEGO HOUSE öppnade, ett nytt upplevelsecenter med färgkodade zoner efter vad man vill göra. Dels storsatsar parken på att fira Halloween. Legoland har i år det största programmet hittills med mysig spökighet, Brick-and-Treat-rundor som man kan gå tillsammans med sina föräldrar, legobyggar-tävlingar och mycket annat skoj.

Spöklika detaljer på Legoland. Pressbild.

Hela LEGOLAND-parken kommer att vara fylld av spöklika dekorationer och detaljer. Och nu ska vi dit för att klättra in i den stora LEGO-pumpan som är byggd av över 100 000 LEGO-bitar och inte minst se på det pampiga fyrverkeriet som avslutar varje kväll (ja parken har öppet ända till kl. 21 för att öka stämningen).

Fyrverkerier vid King’s Castle

Jag har hört att det ska vara väldigt fint, och är vi helt slut efter en hel dag av intensiv lek så gör det inget; vi har bokat ett rum på Hotel Legoland med utsikt över parken så att vi ska kunna se alla fina ljusdekorationer och fyrverkerier. 🙂

Legoland i Billund, dekorerat inför Halloween. Pressbild.

Kul är förhoppningsvis bara förnamnet på vad vi kommer att få! Och som grädde på moset ska vi försöka hinna besöka närliggande Givskud zoo också, där det precis har fötts en noshörningsunge…

Givskud zoo dekorerar med elefantskelett

Även Givskud Zoo ska gå ”all in” på Halloween med skelett och skallar från elefanter och giraffer, pumpor och spindlar och annat läskigt som dekoration under hela vecka 42. Här finns möjlighet att pussla ihop mänskliga skelett och se exotiska skelett av djur från hela världen.

Elefantben på Givskud Zoo. Pressbild.

Legolands Halloween-firande håller på mellan den 7 oktober och 5 november.

ommentarer på “Legoland satsar på Halloween-firande med fyrverkeri

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *