Lisebergs nya skräckhus ”7” blir barnförbjuden

Skräckhuset 7 är en av årets Halloween-nyheter på Liseberg. Besökarna går bokstavligen genom De Sju Dödssynderna – en omskakande vandring som krävt en ovanlig åtgärd.

– Halloweensäsongen har premiär den 7 oktober med mycket för alla åldrar. Men med skräckhuset 7 har vi skapat en upplevelse som ställer större krav på, och utmanar besökaren på ett annat sätt än vi gjort tidigare. Vi insåg snabbt att vi för första gången tvingas sätta en 15-årsgräns, säger Lisebergs VD Andreas Andersen.

De sju dödssynderna – tema på ”7”

Liseberg utmanar kontinuerligt perspektivet på vad skräck kan vara. Med 7 har parken skapat en upplevelse som är intellektuellt krävande och som inriktar sig på människans uppfattning av oss själva och våra egna tillkortakommanden. De sju dödssynderna har under århundraden varit ett populärt tema inom folklore, teologi och populärkultur, och att Liseberg använder den sortens tematik i ett skräckhus har blivit en tradition:

– Dödssynderna kretsar kring besatthet och hur drifter kan gå överstyr och vi tyckte det var spännande att skapa ett skräckhus som visar hur något väldigt mänskligt också kan vara tabu och anses vara farligt. Vi vill utmana och leka med begrepp som ont och gott, synd och begär, straff och förlåtelse, liv och död, vilket alla är tacksamma och populära teman inom skräckgenren, beskriver Lotta Carlsbogård chef Säsonger och Events, Liseberg.

Nytt skräckområde

När Halloween på Liseberg öppnar den 7 oktober blir det inte bara premiär för 7, utan även för det helt nya skräckområdet Demonernas Skugga. Här har ondskan precis tagit över makten och besökaren möter fallna änglar och demonernas viskande väsningar. Därtill kommer alla cineaster få ett nytt vattenhål i form av en helt ny skräckbiograf.

Men allt är inte skräck, på Liseberg finns det som tur är något för alla, vare sig du vill ha en höstig mysrysupplevelse eller vill utnyttja hela ditt känsloregister i någon av alla våra attraktioner och rysliga upplevelser.

Halloweensäsongen öppnar den 7 oktober och håller öppet fram till 6 november. Det finns ett begränsat antal platser per dag. Dagliga öppettider publiceras på liseberg.se, där man också hittar tillgängliga biljetter. Biljettsläpp sker tisdag 13 september.

Sammanfattning av Halloweensäsongen

Öppetdagar: 7–9, 14–16, 21–23, 27–31 oktober samt 1–6 november. Totalt 20 dagar.

Entré: 125–175 kr beroende på dag. Barn under 110 cm går in gratis.

Allt-i-Ett (entré + Stora Åkpasset): 395–595 kr beroende på dag.

Lilla Allt-i-Ett (entré + Lilla Åkpasset), under 110 cm: 245–345 kr beroende på dag

Lilla Allt-i-Ett (entré + Lilla Åkpasset), över 110 cm: 335–495 kr beroende på dag.

Öppna attraktioner: 33

Ton pumpor: 110 ton (ca 30 000), odlade i Halland, som blir biogas efter säsongen.

Barnvänliga områden: Kaninlandet, Stigen och Luna Park.

Skräckhus: Korthuset, Zombie, Skogen, Vinden och 7

Skräckområden: Cirkus Bisarr och Demonernas skugga

Antal skräckaktörer: ca 300

Tematiserade områden:

Norra entrén, södra entrén och huvudgatan

En höststorm har dragit in över Liseberg, med fallna träd, höstlöv, höbalar, fågelskrämmor, pumpor

samt en och annan gravplats.

Kaninlandet

Här råder bus och godis! Men i kaninen Bergs trädgårdsskjul har något allt gått snett. Såklart är det

kaninernas kompis Måns Tråk som ligger bakom slajm-invasionen som nått hela vägen in i

Morotsresan. I Kaninlandet hittar du den nya föreställningen på Kaninscenen och Godismysteriet –

en godisjakt med Bubs.

Kvarteret Storgatan

Här är det gatufestival med färgglada lampor och vimplar. I bodarna kan du köpa allt från popcorn

och godis till souvenirer och utklädnader.

Stigen

Stora svampar har vuxit upp i stigen upp till Luna Park, knytten har vaknar till liv och tittar du riktigt

noga kan du få syn på en och annan liten dörr som leder till vem vet vart.

Skräckhusen på Halloween på Liseberg:

7

Sju dagar. Sju ord. Sju hav. Sju kullar. Och sju dödssynder. Synden ligger i betraktarens öga och sju gånger kommer den upprepas. Sju gånger kommer du möta dina värsta sidor. Sju gånger kommer du frestas. Sju gånger kommer du falla. Men du får bara en chans att stå emot. Ta den eller förlora dig själv för evigt.

Zombie

Zombies har invaderat ett kontor på Liseberg. Fönstret krossas och innanför börjar kampen om

överlevnad.

Vinden

Bakom den igenbommade vindsdörren har tiden stått stilla. I nästan hundra år har barnen som ingen längre saknar varit inlåsta. När dörren öppnas, och du kliver in, är de ute efter hämnd.

Korthuset

Mordiska clowner har flyttat in på spökhotellet Gasten och ställt till med en blodig konstutställning. Dra ett kort, kanske är det du som är konstverket.

Skogen

I utomhus-skräckhuset Skogen tas du med på en vandring fylld av mörker, ond natur och otäcka

varelser.

Skräckområden:

Demonernas Skugga

I demonens skugga har kampen mellan gott och ont utspelat sig och där ondskan vunnit en förkrossande seger. De fallna änglarna gråter hjärtskärande i demonernas grepp och de förlorade själarnas hjärtskärande skrin drunknar i demonernas viskande väsningar som lovar dig allt ont. Stackars de arma satar som faller för frestelsen att kika ner över kanten till det helvetesgap som öppnar sig… Är du en av dem?

Cirkus Bisarr

I Hamnområdet har ett underligt cirkussällskap flyttat in där underliga showartister och elaka clowner huserar. Ta del av den skruvade repertoaren, men kom ihåg att de tar underhållning på blodigt allvar.

Bio Skräck

Inne på den övergivna Polketten har cirkussällskapet tagit skydd och öppnat en skräckbiograf. Här visas utvalda kortfilmer som ger dig kalla kårar och en spänning som gör att alla dina sinnen är på helspänn. Dessutom verkar biovaktmästaren vara lite knepig… Bio Skräck är ett samarbete mellan Liseberg och Göteborgs Filmfestival. Biografen har 15-årsgräns.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *