Lego Movie World – nytt tema på Legoland Billund

År 2020 skulle varit året då the Lego Movie World lanserades på danska Legoland i Billund. Året blev som bekant allt annat än förväntat, och många semesterdestinationer fick hålla stängt. Detta betyder att premiären av nyheterna skjutits upp till i år.

Den 21 maj är det dags. Då öppnar den nya legovärlden med The Lego Movie som tema.  The Lego Movie World är parkens hittills enskilt största investering. Området tar upp 5 000 kvadratmeter och bjuder bland annat på tre nya åkattraktioner och en ny stor lekplats. Samtidigt lanseras nya hotellrum på samma tema.

lego movie world

Både barn och vuxna får kliva rakt in i en fantasivärld med karaktärer från filmen med samma namn. Här finns Emmet, Lucy och deras roliga vänner. Samtidigt öppnar Skandinaviens första flygande teater. Besökarna kommer att svävar runt i rummet samtidigt som de tittar på en medryckande film på en gigantisk 180-gradersskärm. Effekterna förstärks med vind i håret, dimma och dofter.

Nya hotellrum med Lego Movie World-tema

När LEGOLAND öppnar för säsongen invigs samtidigt de sex nya hotellrummen med THE LEGO® MOVIE™ World-tema. Här kan barn och vuxna få ytterligare en dimension av filmen och lära känna dess karaktärer på nära håll.

Rummen bjuder på en färgsprakande dröm med Unikitty där man också möter Benny och hans rymdfarkost bland galaxerna. Tillsammans med Emmet kan de små hotellgästerna också bli superbyggare med Lego-klossar.

Hotellrum på temat Lego movie world.
Såhär ser ett hotellrum på det nya temat ut på Legoland i Florida.

– Vi är väldigt glada att få ännu ett nytt område och tre nya attraktioner här i Legoland. De sex nya hotellrummen kommer att göra att Legoland kommer att bjuda på ett totalt THE LEGO MOVIE-universum, säger Christian Woller, direktör på Legoland.

Satsningen på The Lego Movie World i Billund och de tre nya åkattraktionerna är utvecklade i samarbete med Warner Bros. Consumer Products. Inspirationen kommer från karaktärerna och teman i den globala storfilmen The Lego Movie och The Lego Movie 2.

lego movie world
UniKitty’s Disco Drop på Legoland Florida Resort.

Fakta – THE LEGO® MOVIE World

  • Öppnar: den 28 mars 2020.
  • Area: 5 000 kvadratmeter.
  • Plats: det nya området kommer att ligga bakom X-treme Racers med ingång både från Adventure Land och Polar Land.
  • LEGO-modeller: 40.
  • Åkattraktioner: Unikitty’s Disco Drop, Apocalypseburg Sky Battle, Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight och Benny’s Playship.
  • Lekplats:  Lekplatsen är ett 10 meter högt lektorn för barn på 2-5 år. Här finns två berg- och dalbanor och roliga lekaktiviteter.
  • Fotomöjligheter: Här finns många möjligheter att ta spännande bilder, bland annat vid Emmets soffa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *