Kunglig glans när Legoland öppnade för 50:e säsongen

Legoland Billund Resort fyller 50 år i år och i lördags fick den jubilerande parken ett kungligt öppnande. D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena öppnade dörrarna till en ny säsong på Legoland i danska Billund.

Hela året kommer att präglas av 50-årsfirandet och en av nyheterna är nya åkattraktionen Flying Eagle, som även den invigdes av den danska kungafamiljen.

Flying Eagle – en av flera nyheter

Många är de barnfamiljer som har ägnat både timmar och dagar åt att utforska den numera legendariska familjeparken Legoland i södra Danmark sedan den öppnade 1968. Och efter 50 år står den fortfarande högt upp på barnfamiljer önskelista över destinationer de vill besöka.

Inför årets säsong firar Legoland lite extra med en total uppfräschning av hela parken, nya berg- och dalbanan Flying Eagle, uppdatering av legendariska LEGO Canoe och mängder av nya Lego-modeller. Dessutom har hela vilda västernområde Legoredo Town förnyats och blivit större.

I helgen var det dags för ett extra högtidligt öppnande och extra glans blev det när danska kungafamiljen hjälpte till att öppna portarna till parkens 50:e säsong. D.K.H. Prins Joachim, Prinsessan Marie, Prins Felix, Prins Henrik och Prinsessan Athena tog också första åkturen i nya karusellen Flying Eagle som är byggd som en inspirerande klippiga bergenmiljlö och tar gästerna 11 meter upp i luften innan det bär av i 46 kilometer i timmen förbi sjöar och Lego-djur.

Nytt på Legoland Billund 2018

  • Nya berg- och dalbanan Flying Eagle; 13 Lego-modeller, 46 km/h, 2 minuter, 281 meter lång.
  • Nylansering av klassiska Lego Canoe, som gått 18 miljoner turer sedan öppnandet 1992
  • Premiär på Ninjago 4D Movie
  • Uppgradering av hela parken
  • Ett antal födelsedagsevent i samband med 50-årsjubileet
  • Förnyelse av Legoland-körkortet för barn
  • Världsrekordförsök i byggandet av världens högsta Lego-torn
  • Byggnaderna i parken har fått nya färger
  • Ännu fler Lego-klossar adderas till de befintliga 60 miljonerna

Familjeparker snart också på plats

I påsk kommer vi på Familjeparker att besöka Legoland för att testa och se allt det nya! Mer om det på sajten kommer sedan förstås samt alla tips inför 2018, vad ni inte får missa att se och göra.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *