Seat Trafikskola på Legoland

Familjeparker tillbringade påsken i Billund! Legoland öppnade för bara en dryg vecka sedan och vi möttes av nyputsade färgsprakande fasader, en jättedinosaur nära entrén och en helt ny åkattraktion; Flying eagle!

En av alla saker vi testade var SEAT Trafikskola i Miniland. Vår Isac är ju nu 7 år och fick äntligen köra de eldrivna legobilarna, något han längtat efter länge!

Här kan man ta sitt första körkort

Han var mycket nöjd med upplevelsen och tyckte man fick köra länge (oftast är ju alla roliga aktiviteter alltför korta). Det började med att barnen blev fotograferade samt fick vara med på en genomgång av olika trafikmärken innan det blev dags att hoppa in i bilarna.

Längs de små asfalterade vägarna där barnen kör finns trafikmärken, rödljus, en bensinmack och en biltvätt. Allt ska provas på och trafikmärken ska följas.

På plats finns instruktörer / trafikledare som hjälper till och informerar på olika språk. Varje barn får en legoflagga att fästa längst fram på sin bil så att det går att se varifrån man kommer/vilket språk man pratar. Efter körningen får alla deltagare ett inplastat ”körkort” med sin bild. Just nu är det Isacs käraste ägodel! 😀

Här kan ni se en liten film om hans upplevelse:

Korta fakta om Legolands trafikskola

Ålder: 7 till 13 år
Pris: 99 DKK (ingår alltså inte i entrén till Legoland)
Bokas: Denna aktivitet måste bokas vilket man gör i biljettluckan vid Trafikskolan inne i parken. Visa av erfarenhet från tidigare besök då vi kommit sent och haft oturen att det varit fullbokat, rekommenderar vi att ni går direkt till trafikskolan vid ankomst och bokar in er till en tid under dagen.

ommentarer på “Seat Trafikskola på Legoland

  1. GRATTIS, Isac! Det måste ha varit toppen. Jag minns hur stolt din pappa var när han fick sitt Legokörkort. Kram från farmor!

    1. Kristofer berättade 🙂 Vi pratade om det; hur en till synes liten upplevelse kan ge ett stort, livslångt intryck! Vi hoppas vi lyckades göra detsamma för Isac. 🙂 Han bär nu körkortet runt sin hals konstant, jag är förvånad att han inte sov med det. 😀 /Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *