Halloween på Liseberg: Barn inlåsta på vind

När barnen som varit inlåsta på en vind i nära 100 år släpps ut är de ute efter hämnd… Pressbild: Liseberg.

Bakom den igenbommade vindsdörren har tiden stått stilla. I nästan hundra år har barnen som ingen längre saknar varit inlåsta. När dörren öppnas, fredagen den 13 oktober, är de ute efter hämnd och de tvekar inte att gå över lik för att överleva. Bokstavligen.

Våra fobier får liv

Vinden är namnet på det nya skräckhus som har premiär i samband med att Lisebergs Halloweensäsong öppnar den 13 oktober. Mörka, trånga utrymmen och elaka barn är typiska fobier inom skräckgenren.

– När vi utvecklar våra skräckkoncept utgår vi från vad folk är rädda för. Några klassiska fobier är spindlar, ormar, trånga utrymmen, clowner, blod, sjukdomar – och otäcka barn, säger Sandra Leiknes, skräckhusproducent på Liseberg.

Skräckhusen på Liseberg har 11-årsgräns. Det finns också så kallade skräckområden utomhus. De har en rekommenderad åldersgräns på 11 år när mörkret faller och de fylls av skräckaktörer.

Nyhet: en skräcktematiserad åkattraktion

– I år har vi dubbelt så många aktörer i skräckområdena som tidigare. Vi håller nu som bäst på att rekrytera runt 200 magsjuka gastar, blodiga zombier och galna vetenskapsmän. Drömjobb med andra ord, konstaterar Sandra Leiknes.

I år har Liseberg dubbelt så många gastar, vampyrer och zombies i parken. Pressbild.

Nytt för i år är också en skräcktematiserad åkattraktion och flera rysligt mysiga områden för de lite yngre. Dessutom dekoreras parken med ännu fler fågelskrämmor, kulörta lyktor, mystiska varelser, mängder av godis – och 100 ton pumpor!

Det blir tredje året som nöjesparken hålls öppen för Halloweenfirande och årets säsong blir både längre och större än tidigare. Nästan hela nöjesparkens yta kommer att tas i anspråk, antalet öppetdagar utökas och nya upplevelser är att vänta för både stora och små.

Bus eller godis? Kanske både och… Pressbild.

Halloween på Liseberg 2017

Öppetdagar: 13–15, 20–22 och 27–31 okt samt 1–5 nov. Premiär på otursdagen fredagen den 13:e.
Öppna attraktioner: 35
Skräckupplevelser: 3 skräckhus och 1 skräckattraktion
Skräckområden: 2 skräckområden och flera mystiska, rysligt mysiga områden för de yngre.
Antal skräckaktörer: 200
Ton pumpor: 100 (ca 28 000 st)
Uppskattat antal besökare: 200 000

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *