Disneyland Paris står redo för julsäsongen 2021

Just nu förbereder medarbetarna på Disneyland Paris det allra sista inför årets jultema, som bland annat består av en helt ny julparad. Dessutom är det nästan två månader långa julprogrammet späckat med ett brett utbud av julshower, aktiviteter och läckerheter – och personalen står redo att välkomna barn och vuxna under den mysigaste tiden på året från och med lördagen den 13 november.

Disneyland Paris är fullt av julmagi från 13 november till 9 januari. Alla gäster kommer garanterat i julstämning och parken välkomnar dig med ett majestätiskt blinkande träd med tusentals lampor på Main Street direkt efter entrén. Main Street leder till Disneyland Paris ikoniska Törnrosaslott och för att skapa en julstämning som i de klassiska sagorna snöar det ungefär en gång i timmen på Main Street.

I år är det ett extra nöje att välkomna Disneyland Paris äventyrliga julprogram eftersom det var stängt förra julen. Dela
upplevelser med våra nära och kära betyder mer än någonsin och står högt på mångas önskelistor. För den som inte hinner till Disneyland Paris juläventyr är det ett perfekt tillfälle att lägga en familjeresa under julgranen”, säger chefen för Atout France Norden, Benoit Chollet.

Bländande parad

Till denna efterlängtade jul kommer gäster på Disneyland Paris att kunna träffa många av de ikoniska Disney-karaktärerna klädda i sina finaste julkläder, bl.a. Musse, Mimmi, Kalle, Långben och Stitch. Dessutom kommer tomten själv att finnas i parken fram till den 25 december.

Musses bländande julparad I hemlighet har den kreativa personalen på Disneyland Paris utvecklat ”Musses bländande julparad!” under de senaste åren och är nu glada över att kunna presentera denna helt nya parad som sannolikt kommer att få alls ögon att tindra i jul.

Denna nya parad är en överraskning eftersom det finns en dagsversion och en kvällsversion. På kvällen blir paraden en ny show med hundratusentals lampor, som lyser upp paradvägen och berättar en ny historia” säger Emanuel Lenormand, Show Director på Disneyland Paris.

Paraden är sammansatt av fem gigantiska paradvagnar som visar inte bara Musse och hans vänner utan även Disneyprinsessor och jultomten i sällskap med blommor. Var och en av dessa
paradvagnar representerar en idyllisk julscen med traditionella dekorationer och paradartisterna är klädda i upplysta kostymer speciellt designade för tillfället.

Dekorationer inspirerade av julmagi Disneyland Paris välkomnar gäster i en förtrollande interiör som också fungerar som en idealisk bakgrund för att fånga magiska ögonblick. Det är självklart att ta bilder på hela familjen bland
äventyrliga juldekorationer och Disney-karaktärer klädda i sina juldräkter på fotoplatser runt om i båda parkerna. 

Fakta om årets juldekorationer på Disneyland Paris

  • 7 km girlanger i de två parkerna och på julgranarna 
  • 11 604 juldekorationer
  • 78 äkta julgranar 
  • Ett majestätiskt träd som är 24 meter högt, väger 24 ton och är dekorerat med mer än 1 000 objekt
  • Mer än 37 000 träd planterades under loppet av 4 dagar av trädgårdsteamet
  • 200 nya kostymer har producerats till Musses bländande julparad!

Smaka på julmagin i Disneyland Paris många olika restauranger

Som på ett riktigt äventyr finns det möjlighet att smaka på ett brett utbud av julens alla rätter, som fylld kalkon eller fransk julrullad. Dessutom kommer det även finnas vegansk mat, bl.a. pumpa- och kastanjsoppa eller stekt dinkel
med sparris och murklor. Äntligen kan gästerna njuta av ett urval av delikatesser som är både smakrika och ”instagramvänliga” som t.ex. Mimmis jultartlett, pepparkaksträd och ”Olaf’choc’o’neige” (varm dryck med bananpuré och vispgrädde). Gästerna kan också njuta av cocktails med eller utan alkohol i säsongens färger på barerna.

Under julen är Disneyhotellen också klädda i sina ”vinterrockar” och redo att välkomna gäster i en unik förtrollande Disney-julstämning med festliga dekorationer, fototillfällen med Disneykaraktärer och restaurang- och  shoppingerbjudanden. Det är möjligt att boka ett urval av rum speciellt dekorerade med överraskningspresenter till
både vuxna och barn till jul, på Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel och Disney’s Newport Bay Club.

Julafton och nyårsafton på Disneyland

För den som vill fira julafton eller nyårsafton på Disneyland Paris erbjuds Chef’s Enchanting Festive Cuisine den 24 december och 31 december samt brunch 25 december och 1 januari.

För att fira övergången till det nya året kommer gäster som har bokat en Chef’s Enchanting Festive Cuisine
Disneyland Park också ha tillgång till nyårsfirande med en mängd olika åkattraktioner och möten med Disney-karaktärer. Se här för detaljerat program och biljetter till dessa speciella dagar och kvällar. 

Ovanstående är en pressrelease från A Tout France.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *