Nordpolen nytt område under ”Sagojul på Kolmården”

Missa inte att lämna önskelistan till Tomten! Pressbild Kolmården.

Den 1 december är det premiär för årets version av Sagojul på Kolmården! Nordpolen är ett helt nytt område där Tomten flyttar in. Hit kan man ta sig med hästskjuts och på plats kan man förstås lämna sin önskelista till Tomten och hans nissar.

– Nu får gästerna uppleva ett större område och flera aktiviteter i Nordpolen där Tomten och hans nissar bor. Det kommer bli en härlig atmosfär och dessutom erbjuder vi en adventsbuffé under lördagar och söndagar, säger Helena Bruhn, producent och projektledare för Sagojul.

Tindrande ljus och julmusik

Entrén är upplyst av tusentals tindrande ljus och till tonerna av julmusik välkomnas besökarna in till Kolmårdens julsaga. I Småköping har Bamse och hans vänner gjort extra fint runt sagogranen som glimmar i all sin glans. Julkörens toner klingar och skogen är fylld av glada tomtar och busiga troll, men också av dofterna från julmarknaden och ljudet av hästskjutsens bjällerklang.

Ny teater med Bamse och hans vänner sätts upp. Pressbild Kolmården.

Förberedelserna inför Sagojul har pågått i närmare ett år. Bland nyheterna finns även ett nyskrivet julspel regisserat av Carina Perenkranz och i Bamses Värld är det premiär för julteatern ”Bamse och den talande granen”.

Julmarknad och busiga troll

I Kolmårdsskogen står små röda marknadsbodar placerade längs gångvägen. Här hittar man allt från delikatesser och bakverk för julbordet till gediget hantverk. På Barnens Lantgård kan man titta på både små och stora djur och uppe på taken utspelar sig en magisk levande julkalender!

Åk runt med hästskjuts. Pressbild Kolmården.

-Tillsammans med julmarknaden är våra föreställningar det mest uppskattade bland våra gäster. Barnen tycker särskilt om Trollen men de vinteröppna attraktionerna i Bamses Värld lockar såklart de också, säger Helena Bruhn.

Sagojulsområdet sträcker sig från entrén, upp genom Bamses Värld och hela vägen bort till Barnens Lantgård, Zooskolan, Restaurang Safari och Kolmårdskyrkan. Sagojul har öppet fredag – söndag, 1 – 17 december.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *