Vår story i Amelia Jul: vi bytte julhets mot julmys till havs

Specialtidningen Amelia Jul 2020 har just kommit ut och i en av alla artiklar är Familjeparker med! Eller ja, i alla fall är jag intervjuad om en resa som familjen gjorde och det är väl ändå nästan samma sak? 😉

Tidningen Amelia Jul hörde av sig för att de hade fått korn på att vi premiäråkt på julkryssningen Santa Cruise då det begav sig, en fantastiskt stämningsfull kryssning som Birka Cruises började med 2017. Kryssningen gick upp till Rovaniemi där vi besökte temaparken Santa Park på själva julafton.

Tyvärr har ju rederiet Birka Cruises nyligen lagt ner sin verksamhet så just denna kryssning är inte längre möjlig att göra. Otroligt sorgligt tycker vi som gärna åkte med Birka och som gjort många häftiga specialkryssningar med dem genom åren.

Grundtanken med artikeln är i alla fall hur det kan vara med ett annorlunda julfirande där man lämnar både hem, släkt och vänner (om de inte vill följa med förstås!) och alla traditioner hemma. Om man nu har några. Våra är inte så värst fasta. Väntar ett äventyr packar vi väskorna! 😉

Jul till havs

För den som vill pröva på detta med att lämna julstöket hemma kan vi rekommendera det. Väljer man rätt koncept kan man slippa både julhets, stök och städ, stressen med mat som ska lagas och och gäster som ska tas om hand med mera… Istället får man mys, stämning, underhållning och service – och så slipper man diska!

Vill man inte ta sig så långt på grund av rådande pandemi så finns många herrgårdar och naturnära hotell inom landets gränser som satsar på familjer, och för den som vill testa på en julkryssning kan vi tipsa om att både Viking Line och Silja Line ordnar sådana även i år. Eckerölinjen och Strömma är andra exempel på rederier som ordnar kortare julkryssningar över dagen.

Viking Lines julkryssningar

Hos Viking Line kan du välja mellan dygnskryssning med Kocklandslagets smarriga julbord och show på Cinderella, dagskryssning med julbord på Rosella (avgår från Kapellskär) och julaftonskryssning på Cinderella med julbord och brunch.

hemsidan står det även att fler varianter kommer att presenteras allt eftersom. Och så har de ju nyheten med nyårskryssningar i år!

Tallink Siljas julkryssningar

Precis idag lanserar rederiet faktiskt sina nya julkryssningar, så det passar ju väldigt bra att nämna den nyheten nu! Från den 27 november och fyra fredagar framöver (med andra ord fram till sista helgen före jul) kan man åka på adventskryssning till Visby med Silja Symphony.

De kallar det adventskryssningar trots att man egentligen bara är ombord på förmiddagen på själva advent. Å andra sidan hinner man uppleva både stämningen ombord och ta sig hem till adventsfika, så ganska perfekt alltså!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *