Minigolf i Sundbyberg för hela familjen

”Ska ni hänga med på minigolf?” undrade äldste sonens bästa kompis med familj. Ja men ja, varför inte! tyckte vi. 🙂 Det var på nationaldagen och ingen av oss hade något särskilt för oss, så framåt eftermiddagen åkte vi iväg till Sundbybergs bangolfklubb utanför Stockholm.

Minigolf är en perfekt familjeaktivitet, kravlös och lättsam och något de flesta kan vara med på oavsett förkunskaper eller ålder. Vi har inte spelat särskilt ofta och om vi har gjort det har det varit på banor som varit ”plojjiga” (där vissa hål ibland kan vara nästintill omöjligt att lyckas med).

Nu visade det sig att denna bangolfklubb var av det mer professionella slaget, klubben grundades redan 1952, och anläggningen är skapad av City Golf Europe och Carl-Johan Ryner, tidigare världsmästaren i bangolf.

Minigolf Open Standard

Sundbybergs Bangolf har två stycken 18-håls banor, en äventyrsbana på konstgräs (en tävlingsanpassad s.k. MOS-bana vilket står för Minigolf Open Standard) och en av det mer klassiska slaget på filtunderlag med träkanter.

Att spela kostar 120 kronor per vuxen, ungdomar upp till 15 år kostar 90 kronor. Det kändes ganska dyrt men å andra sidan får man spela hur mycket man vill på båda banorna under hela dagen, så den som är verkligt dedikerad får såklart ut mycket för pengarna.

Som familj eller ett större sällskap tror jag dock man spelar en runda, äter glass och känner sig ganska klar, men det är förstås upp till var och en. 🙂

Mitt i naturområdet golfängarna

Klubben ligger mitt i Sundbybergs naturområde vid något som passande kallas Golfängarna. Vi har faktiskt varit hit tidigare och lekt på lekparken som också ligger i närheten.

Den gången tänkte vi inte på minigolfen, men nu såg vi att det även finns bollplan och annat så det är ett riktigt aktivitetscentrum kan man säga.

Vi valde att spela äventyrsbanan. När alla hade varit på toa (toalett finns i receptionshuset där man även betalar och kan köpa glass, godis, fika med mera) och valt klubbor samt lånat bollar så letade vi upp första hålet.

Det allra första Sverigemästerskapet i äventyrsgolf spelades just på denna bana 2018, och den var faktiskt imponerande. Roliga hål att spela, lagom utmanande, lite trixiga ibland och med den roliga tvisten att varje hål anspelar på ett hål på någon mästerskapsbana ute i världen.

Flera hole-in-one

Det är grönt, lummigt och med flera vattenhinder och markerade bunkrar. Groparna är dock inte fyllda med sand utan bara målade sandbeiga. Hålen innehöll tunnlar, hinder, lutningar och ibland smala branta passager och mycket mer. Riktigt kul!

Alla höll bra spelaranda hålen igenom. Vi fick en hel del hole-in-ones (och ett par streck dvs. 7 slag), men det gjorde ju inget – allt var ju bara på kul och vi fick en riktigt trevlig kväll.

Familjen med detta trevliga förslag berättade att de åker hit en gång varje sommar och vem vet, kanske anammar vi också traditionen nu! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *