Redaktionens omdöme
  • Upplevelse
  • Utförande
  • Prisvärdhet
4.2

Sammanfattning

Ett bra sommarland är som en mix av allt det bästa; från aktiviteter till åkattraktioner och somrigheten som inslag däremellan. Kneippbyns sommarland är inget undantag. Småskaligheten gjorde det charmigt och tryggt, och ändå fanns det att göra så att det räckte och blev över. Här kan man även upptäcka ”det riktiga” Villa Villerkulla!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Kneippbyns sommarland, Visby, Sverige
Entrépris: Sommaren 2020 råder förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer. Premiären är uppskjuten till 26/6 för tillfället men det kan ändras. Tills dess finns bara två ”bantade produkter” till Villa Villerkulla och poolområdet/Badlagunen, med restriktioner på antal besökare. Aktuell information kring entrépriser och biljetter (som köps i förväg) finns på hemsidan. Direktlänkar:
Info om covid-19 https://kneippbyn.se/med-anledning-av-corona-virus-covid-19/
Onlinebokning av entrébiljetter https://kneippbyn.se/sommar-vattenland/entrebiljetter-sasongskort/

kneippbyn.se/sommar-vattenland/sommarland

Kneippbyn Resort har två parker intill sin camping och övriga boenden; sommarland och vattenland. I sommarlandet är det Villa Villekulla som är den stora attraktionen. Utöver det finns många andra delar och aktiviteter att sysselsätta sig med, från klassiska åkattraktioner som exempelvis en mindre berg- och dalbana till radiobilar och ett litet tåg, till båtar att ro på en sjö, gokart samt trampbilar och hoppborgar.

Det mesta är inriktat mot yngre barn. Väl inne kostar inget extra. Även om aktiviteterna lugnt räcker för en heldag (eller flera) är det inte överdrivet stort, så man behöver inte oroa sig för att barnen kommer bort.

Själva karaktären andas verkligen sommarland. Det finns stora gräsytor för spring och picknick, möjlighet att grilla samt fin utsikt mot havet. För den som hellre går på restaurang finns självklart även sådana matalternativ.

Familjeparken – Recension

Av Familjen von Trapp (2 vuxna och 2 barn (9 och 3 år), senaste besök 2019

Våra två killar fastnade direkt i hoppborgen nära entrén! Trots att de hoppat i en hoppborg många gånger förut visade det sig att det var omåttligt roligt att hoppa sig svettig där bra mycket längre än förväntat.

Till slut var de redo att ta sig vidare och då begav vi oss ner mot elbilarna. Trots att det var en solig och varm sommardag i juli när vi var på plats, var det överkomligt med folk så efter ett par omgångar med förarbyten var det våra killars tur.  De valde varsin lastbil och rattade lyckligt runt på de små asfalterade vägarna där det även fanns tunnel och bensinstation.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Pippihuset var nästa naturliga anhalt. Faktum är att Kneippbyns Villa Villerkulla är originalhuset från SVT’s filmer om Pippi Långstrump och här finns både foton från inspelningen samlade liksom små skyltar med information för vetgiriga vuxna (och barn).

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Huset är öppet och det är fritt att gå in på upptäcktsfärd bland originalprylarna. Våra killar tyckte det var kul att provsitta Lilla Gubben som stod i köket, se om det verkligen var Pippi som låg och sov där med fötterna på huvudkudden och smyga sig upp på spökvinden!

Vissa tider hålls det även teater med sång i Villa Villerkulla, det ropades ut så att man hann ta sig dit för att bänka sig även om man befann sig på annan plats i sommarlandet (det är inte större än så). När vi skulle se en av föreställningarna och hade bänkat oss i god tid för bra platser hände dock följande: plötsligt ropade de ut att man istället skulle bege sig bort till en helt annan plats! Så all publik bildade ett lämmeltåg genom parken bort mot gräsytorna utanför Restaurang Rotundan. Det gav förstås upphov till viss irritation…

Roddtur och radiobilar

Tycker man att man har växt ifrån ”pippi-åldern” (om man nu någonsin gör det) så finns det en massa annat skoj att göra. En bit in i sommarlandet upptäcker man till exempel en mysig sjö! Här kan man både ta sig över sittande i en liten linbana eller ro/trampa ut med båt.

Både roddtur och trampbåt är sådant som vår äldste kille brukat prata om att han vill så nu fick han göra både och. Vår minsting var inte lika förtjust, han var tyvärr lite rädd i båten, trots flytvästen. Mer förtjust var han då i miniversionen av fritt fall, den lilla tågturen, grävskopan och att få åka med i en av radiobilarna medan pappa rattade (själv var han för liten att köra men åka med gick bra).

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Medan vi snirklade oss fram bland de olika attraktionerna gav sig vår äldste kille Isac iväg på egen hand. Han hade snabbt hittat en kompis, Adrian, som visade sig vara den perfekta guiden på Kneippbyns sommarland. Adrian, kallad Adde, var Visbybo och spenderade mer eller mindre all sin tid på Kneippbyn eftersom han hade årskort!

Klätterbanorna, trampolinerna och ankan som var ställen där de två nyblivna kompisarna gärna hängde. Och i berg-och-dalbanan Tiger Ride! När det bara var en timme kvar innan sommarlandet skulle stänga försvann plötsligt kön helt till de tigerrandiga vagnarna. Vi kunde sätta oss och bara åka runt runt, vi behövde inte ens kliva ut! Här gissar jag att det småskaliga och mer personliga var en fördel, att de lät oss göra så. 🙂

Matmöjligheter

För den som bor på campingen och vill ta en paus är det förstås fullt möjligt att gå ut och till sitt tält/husvagn för lunch och sedan komma tillbaka. Men säg den förälder som vill meddela att man ska lämna parken för lunch? He he…nä precis, enklare då att äta på plats och fortsätta leken tills kidsen stupar! 🙂

Vi valde ett av de enklaste alternativen, en hamburgerlucka där vi köpte mat och dricka och slog oss ner mitt emot Villa Villerkulla. Helt okej, inget märkvärdigt, som ”det brukar” vara med en vanlig burgare.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Rotundans baksida hade öppet för lunchbuffé, i alla fall den sommar vi var på plats, och vi såg också familjer som helt enkelt slog sig ner på gräsmattorna och åt medhavd picknick. Vi träffade också en familj intill trampbilsplanen som hade med sig korv att grilla (grill och tillbehören stod parken för).

Sammantaget

Visst gör fint väder sitt, men vi hade nog oavsett varit lika nöjda med vårt besök på Kneippbyns sommarland. Det finns massor att göra i olika kategorier, så alla hittar någon favorit. Förutom det breda utbudet fanns det också en trygg känsla som gjorde att vi inte blev stressade när vår 9-åring ibland gav sig iväg på små turer på egen hand.

Personalen var trevlig och besöket passade mycket bra för våra barns åldrar, men för lite äldre barn blir det kanske inte tillräckligt ”häftigt”. När det gäller långa köer lös de tack och lov med sin frånvaro (till vår förvåning) vilket såklart var ett stort plus. Och ett besök som ger en ny vän kan ingen klaga på!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.