Maxat värre när årets Halloween på Gröna Lund öppnar!

Halloween på Gröna Lund är tillbaka! Som vi har längtat! På fredag slår Gröna Lund upp portarna till sitt fjärde Halloweenfirande som blir maxat värre.

Familjeparker är som ni nog förstått vid det här laget inte bara tokigt förtjusta i nöjesparker utan lite extra i när parkerna pimpar för Halloween.

Jag vet inte varför, det är något kittlande med skräck, vi människor gillar att bli skrämda fast ändå veta att det bara är på låtsas, haha…

Ikväll hade vi förmånen att få komma på besök före alla andra och uppleva årets version av Halloween på Gröna Lund! Vi tog vår nypimpade lilla elbil som nästan ser ut som en förrymd radiobil från Grönan, haha! Visst är den söt? Och nu även med Familjeparks-skyltar så ni ser när vi kommer. 🙂

Entrén var välkomnande och stämningsfullt upplyst och som tidigare går det snällare till på Lilla Området som man kommer till först.

Detta år hade vi ändå lämnat vår yngste son Theo hemma (att leka med sin bästa kompis), eftersom vi visste att vi mestadels skulle hänga i alla skräkchus på Stora Området. Ändå hann vi kika runt lite på dekorationerna, Spindelpigan (Nyckelpigan), Häxkitteln (Tekopparna), rykande grytor med mera.

Allt var inte igång denna dag men från och med öppningsdagen som är redan nu på fredag den 15 oktober, så kommer allt vara igång, och då menar vi verkligen allt. Utlovat är att så länge vädret tillåter kommer alla attraktioner att vara öppna, från Mumieelefanterna och Spökbilarna till Pettson och Findus Spökhus med mera.

Till och med Insane som ju varit stängd en längre tid är igång. Och Monster förstås! Vår äldste son Isac åkte den flera gånger på raken ikväll. 🙂 Totalt ska det gå att förlusta sig med 32 olika attraktioner, skräckhusen inräknat…

Vi gick ”all in” på skräckhusen

Efter förra årets pandemistopp tar Grönan revansch i år med sin största Halloweensatsning någonsin. Parken har öppet i 16 dagar då fler onda väsen dyker upp, hela fem skräckhus kommer att ta emot dig med öppna armar (men kanske inte släppa ut dig lika lätt…), du kommer kunna ”njuta” av sex olika tematiserade områden och även skräckparader och eldshow.

Vi betade av ALLA skräckhus ikväll och är helt slut efter alla skratt och skrik. För skriker gör man, även om man skrattar också! Det bjuds alltså på en hel del olika ”jumpscares” och snacket gick varmt om var de fanns och var man slapp dem.

Allt beror ju på personliga preferenser men jag skulle nog säga att det övergivna huset med den ockulta Sekten som försöker framkalla mörkrets makter – trots åldersrekommendation på 13 år (11 i vuxet sällskap) – var ”lugnast” med minst skrik och överraskningar. Men det är MIN tolkning, vi skräms alla av olika saker.  

Clownerna tyckte jag inte alls var lika läskiga i år som tidigare år så för första gången gick vi in i O-Lustiga Huset och lät oss skrämmas av dem. Och det gick bra. 😉 Även här är åldersrekommendationen 13 år.

Skeppet hade förändrats något också och den tidigare skumraskiga kaptenen som huserade utanför var i år nära på för snäll. Inne i Skeppet hoppar man fortfarande till både en och flera gånger men vissa saker var borttagna. Det kändes även som att det kanske var lite ”nedbantat”. Men vad vet jag, allt var tydligen inte var exakt som det blir från och med fredag denna testkväll. Kanske blir det ”maxat värre” när de öppnar på riktigt!

Fobi för zombies? Akta dig för Zombie Zone!

De två skräckupplevelser som har lägst åldersgräns är Zombie Zone och House of Even Worse Nightmares. Hm, jag tyckte nog för egen del av Zombie Zone hörde till de läskigare områdena i år! Men som sagt, det är MIN upplevelse.

Sex temaområden – maxat värre

Utöver skräckhusen finns ännu fler Halloween-tematiserade åkattraktioner utöver dem jag redan nämnt. Blå Tåget som har en extra dos läskighet och O-Turen där en kärleksforskare spillt ut ett främmande ämne i vattnet. Här räcker det att vara 5 år.

Det ockulta sällskapet Sekten skyr inga medel för att blidka mörkrets makter…som att offra en besökare eller två.

Gröna Lund har också sex olika tematiserade områden som hjälper till med den rätta stämningen. Karaktärer av olika läskighetsgrad rör sig runt i parken, kanske åker de något fordon eller på rullskridskor. En del är också bara sagolika och vackra som hon här nedan. Eller hur?

Priser och pass

Med släppta restriktioner finns inga krav på begränsningar. Gröna lund tar ändå sitt ansvar och fortsätter med sommarens uppdelning i för- och eftermiddagspass. Och redan nu ska nämnas; har du inte bokat biljetter så gör det illa kvickt. När du läst färdigt den här texten kan de kanske vara slut…  

Halloweenbiljett vuxen (10+ år) – från 365 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus ingår).

Halloweenbiljett barn (3-9 år) – från 295 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus ingår).

I varje Halloweenbiljett ingår även två Jetpass – möjlighet att tidsboka två åk bland 10 utvalda attraktioner och fem skräckhus. Istället för den vanliga kön går man då till en expresskö på attraktionen.

Alla som har Guldkort får rabatt på Halloweenbiljetterna och betalar endast 295 kr.

Tack för oss för denna gång! Följ oss gärna på Instagram (@familjeparker.se) och Youtube!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *