Kolmårdens nyhet för skräckälskare – Horror Nights

I år firar Halloween på Kolmården 10 år och lagom till jubileet lanseras även den läskigaste upplevelsen någonsin – Horror Nights. Under fyra kvällar när parkens vanliga Halloweenfirande stängt, öppnas portarna på nytt till en betydligt mörkare upplevelse maxad med skräck. Till Horror Nights gäller separata biljetter med en åldersrekommendation från 13 år, då upplevelsen kommer innehålla skräckmoment på en nivå som besökarna aldrig tidigare upplevt. Alla biljetter släpps imorgon kl. 09.00.

Mellan den 16 oktober och 7 november förvandlas Kolmården till en rysmysig plats för hela familjen för tionde året i rad. Parken är fylld med lagom läskiga upplevelser, lite mörkare utmaningar för de modigaste, fartfyllda åkturer och spännande djurmöten. Till tioårsjubileet bjuds det på flera nya miljöer och aktiviteter så som Drakens Labyrint, Gravkammaren, Kråkstigen och Dödsriket. För de allra modigaste finns inte mindre än tre nya skräckupplevelser som kan vara en utmaning att ta sig igenom; Barnhemmet, Zonen och Creepy Clowns.

Foto: Kolmården, Parks & Resorts.

Utmaning för skräckälskare

För alla verkliga skräckälskare lanseras dessutom en riktigt skrämmande nyhet – Horror Nights. Under fyra kvällar efter att parken stängt sitt ordinarie Halloweenfirande, öppnar vi portarna på nytt och bjuder in till en mörkare upplevelse där skräcknivån är maxad i både skräckhus och tematiserade områden. Ingenstans är man fredad från onda väsen och därför är den rekommenderade åldersgränsen 13 år under Horror Nights.

Foto: Copyright Rickard Moneus/Parks & Resorts.

– När vi nu firar 10-årsjubileum för vår Halloweensatsning vill vi göra det ordentligt och aldrig förr har vi haft så många nya upplevelser som i år. Vi har alltifrån snällare upplevelser för de yngre som vill fira Halloween med Bamse till riktigt obehagliga skräckhus där man kommer möta ondskefulla själar, zombies och mordiska clowner. Dessutom kommer skräckälskarna att få en riktig utmaning i år, när vi lanserar våra specialkvällar Horror Nights som är ren och skär skräck från början till slut. Det kommer bli hemskt roligt, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Biljetterna till Halloween på Kolmården släpps den 2 september kl. 09.00, där det endast finns ett begränsat antal biljetter per dag för att säkerställa distanshållning i parken.

FAKTA HALLOWEEN PÅ KOLMÅRDEN

•             Halloween på Kolmården är öppet mellan 16 oktober-7 november.

•             Biljetterna släpps den 2 september kl. 09.00 och måste förbokas online. Det finns endast ett begränsat antal platser per dag för att säkerställa distanshållning i parken. Biljetterna kostar från 269 kr för barn (3-12 år) och från 349 kr för vuxna (13+). Årskorstinnehavare har fri entré, men besöken måste förbokas online.

•             Halloweenområden och aktiviteter

o             Dödsriket (nyhet) – Dödsriket användes för tusentals år sedan som gravplats för härskarna av de fördömda rikena. Hit kom en grupp arkeologer för att gräva ut gravarna, men de hade ingen aning om att det vilade en förbannelse över området. Nu har mumierna vaknat till liv och vill ha sin hämnd!

o             Gravkammaren (nyhet) – Gravkammaren är platsen för faraon Caesarions sista vila. Längst in i gravkammaren finner ni hans grav. I förrummet till graven upptäcktes hieroglyfer som visade sig betyda ”Döden skall med sina vingar slå den som stör faraos ro”. Och mycket riktigt har döden kommit. Alla personer som rört faraons grav eller skatterna i anslutning till graven har på ett eller annat sätt oväntat omkommit kort därefter. Stig på om ni vågar, men var försiktiga. Låt inte er girighet ta över.

o             Kråkborgen – I ett rike, rätt lik den värld där just ni lever, regerar en drottning – Kråkhärskarinnan. Denna drottning är inte som alla andra. Där vanliga människor ser gemenskap och kärlek ser hon hat, avundsjuka och mörker. I hennes kungarike ska ingen få vara glad. Hon håller mestadels till i Kråkborgen. Men ibland kan hennes mörka krafter sippra ut genom borgens portar och spridas med vinden till de närliggande rikena. Och då kan vad som helst hända….

o             Kråkstigen (nyhet) – Kråkhärskarinnan har gett sina lakejer i uppdrag att leta upp skogens älvor och röva bort dem. Men vad Kråkhärskarinnan inte vet är att några spioner från Pumpania har smugit sig in bland lakejerna. Kan du hjälpa spionerna att varna älvorna för Kråkhärskarinnan?

o             Drakens Labyrint (nyhet) – Vid den gamla borgen i skogen lever den elaka draken Hengill. Längst inne i hans labyrint har han gömt otroliga skatter, men ingen som vågat sig in i labyrinten har någonsin kommit ut igen.

o             Dizzyland – Här är allt tokigt, färgglatt och helt galet! Dizzyland regeras av Monsieur Dizzy själv, en karismatisk man med mörka baktankar. Monsieur Dizzy har startat detta färgsprakande land för att locka till sig gäster tillsammans med sina smått galna men underhållande undersåtar. De välkomnar alla till det förlovade landet med underhållning utöver det vanliga.

o             Pumpania – I det magiska sagolandet Pumpania bor den goda Pumpadrottningen och hennes äventyrliga dotter Mirjam. Kanske kan Mirjam besegra Kråkhärskarinnan och hitta skatterna i Drakens Labyrint?

•             Skräckupplevelser

o             Creepy Clowns (nyhet) – I många år kuskade de snälla clownerna fram och tillbaka genom Sverige med det stora tivolisällskapet. Till varje stad de kom möttes de av elaka barn som njöt av att reta och plåga dem. En dag fick clownerna nog och svor på att aldrig mer vara snälla. Sedan dess sprider de skräck och galenskap omkring sig. Är du modig nog att gå in i tivolitältet och möta clownerna?

o             Zonen (nyhet) – Djupt inne i den mörka skogen finns en avstängd zon som absolut inte får beträdas. För många år sedan höll ett forskningsteam till på platsen, men under ett experiment gick något fel – fruktansvärt fel. Sedan dess vaktas zonen av tungt beväpnade soldater. Ingen vet vad som har hänt med forskarna, men varje natt ekar skogen av skrik så fasansfulla att blodet i ådrorna fryser till is. Vad du än gör, håll dig borta från Zonen! Går du in där, kommer du aldrig mer tillbaka!

o             Barnhemmet (nyhet) – Högt uppe på en stormpiskad klippa låg för hundra år sedan ett barnhem för fattiga och föräldralösa barn. De kom dit i tron att de snart skulle hitta en ny familj och ett nytt hem, men inget av de barn som klev in genom den tunga, gnisslade dörren kom någonsin därifrån. De blev fångar bakom de fuktiga väggarna, plågade av den elaka och själviska föreståndarinnan. Barnhemmet är för länge sedan övergivet, men barnens själar finns fortfarande kvar. De kan inte få ro förrän de har fått sin hämnd!

•             Parkunderhållning – Olika Halloweenväsen minglar runt i parken och eldshow visas på utvalda platser.

•             Djurparken – Om vädret tillåter är hela djurparken öppen med fler än 60 arter på en utomhusyta stor som ungefär 214 fotbollsplaner (150 hektar). Vid mörkrets inbrott kl. 16.30 stänger de delar av djurparken som ej är upplysta. Möjligheten finns att boka exklusiva djurupplevelser.

•             Bamses Värld – Det är Halloween i Småköping och Bamse och hans vänner ska medverka i den årliga maskeradtävlingen. Bamses Värld är en spökfri zon och alla attraktioner är öppna.

•             Wildfire – en av världens bästa berg- och dalbanor är öppen.

•             Safaribanan är öppen som vanligt, med distanshållning i kön.

•             Delfinariet är öppet och föreställningen HOPE visas. Förbokning krävs.

•             Kolosseum är öppet.

•             Marine World – alla attraktioner är öppna.

•             Wings – Rovfågelvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).

•             Seals – Sälvisningen är stängd tillsvidare (för att minimera folksamlingar).

•             Distansmarkörer finns vid varje kötillfälle (exempelvis matkiosker).

•             Utökade städrutiner har införts i hela parken.

•             Gäster ombedes stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom, så även personal.

FAKTA HORROR NIGHTS

•             Horror Nights anordnas på Kolmården efter stängning av det ordinarie Halloween-firandet kl. 19.30-23.30 den 30 oktober samt 4-6 november.

•             Horror Nights är ett separat arrangemang, ingår inte i Halloween-entrén och årskorten gäller ej. Separata biljetter måste lösas och kostar 299 kr (early bird-erbjudande 199 kr). Biljetterna släpps den 2 september kl. 09.00.

•             Horror Nights har den högsta av skräckfaktor och därför är åldersrekommendationen från 13 år.

•             Skräckupplevelser

o             Creepy Clowns (nyhet) – I många år kuskade de snälla clownerna fram och tillbaka genom Sverige med det stora tivolisällskapet. Till varje stad de kom möttes de av elaka barn som njöt av att reta och plåga dem. En dag fick clownerna nog och svor på att aldrig mer vara snälla. Sedan dess sprider de skräck och galenskap omkring sig. Är du modig nog att gå in i tivolitältet och möta clownerna?

o             Zonen (nyhet) – Djupt inne i den mörka skogen finns en avstängd zon som absolut inte får beträdas. För många år sedan höll ett forskningsteam till på platsen, men under ett experiment gick något fel – fruktansvärt fel. Sedan dess vaktas zonen av tungt beväpnade soldater. Ingen vet vad som har hänt med forskarna, men varje natt ekar skogen av skrik så fasansfulla att blodet i ådrorna fryser till is. Vad du än gör, håll dig borta från Zonen! Går du in där, kommer du aldrig mer tillbaka!

o             Barnhemmet (nyhet) – Högt uppe på en stormpiskad klippa låg för hundra år sedan ett barnhem för fattiga och föräldralösa barn. De kom dit i tron att de snart skulle hitta en ny familj och ett nytt hem, men inget av de barn som klev in genom den tunga, gnisslade dörren kom någonsin därifrån. De blev fångar bakom de fuktiga väggarna, plågade av den elaka och själviska föreståndarinnan. Barnhemmet är för länge sedan övergivet, men barnens själar finns fortfarande kvar. De kan inte få ro förrän de har fått sin hämnd!

•             Kvällsshow – Dizzy Lands annars så trevliga karnivalsartister har förvandlats till mordiska vålnader och bjuder på skräckinjagande eldshower…

•             Wildfire – Det finns bara en sak som är häftigare än att åka en av världens bästa berg- och dalbanor – att åka den i mörkret. Gör dig beredd på en hisnande adrenalinkick när du slungas ut i en backe med 83 graders lutning och hänger upp och ner tre gånger.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *