Vi drar till tomten på julafton!

En stund i tomtens knä och att få överlämna önskelista hoppas vi på! (Santa Park, pressbild).

Livet är bra magiskt, i alla fall om man väljer att se det så. Möjligheten att plantera ut sina önskningar i Universum, alltet som alltid lyssnar, finns tillgängligt för alla, hela tiden…TID är ju vårt begrepp och ibland kan vi nog tycka att det dröjer, men poff, plötsligt händer det, och en önskan slår in!

Rovaniemi – jultomtens officiella hemort

Så har det hänt nu för mig. Jag ska äntligen få komma till Jultomten i Rovaniemi i Finland! Det är något jag velat länge, länge och drömt om i flera år. Riktigt varför vet jag faktiskt inte men lika väl som jag kan drömma om soliga paradisstränder lockas jag av de nordliga destinationernas mystik; mörkret, snön och isen, möjligheten att se norrsken…plus att det självklart finns kittlande barndomsminnen kring allt som har med tomten att göra; och tänk då att få kliva in i sagan som kommer till liv!

Santa Park, pressbild.

2010 blev Rovaniemi dessutom officiellt erkänt som jultomtens riktiga hemort. Det finns många platser man kan träffa tomten på, exempelvis Tomteland i Gesunda som är en riktigt fin park med mycket atmosfär och känsla, men att få komma till finska Lappland har alltid varit en önskan.

Santa Cruise – nyhet hos Birka Cruises

Nu händer det alltså! Flyg känns för modernt och inte så stämningsfullt, släden och renarna gick inte att boka så vi tar båt och inte vilken som helst utan vi åker med Birka Cruises som i år har premiär för denna helt nya kryssning; Santa Cruise.

Birka gör denna vinter en unik kryssning till finska Lappland. Pressbild.

Vilken upplevelse det ska bli! Äventyret tar fyra dygn och tar oss upp till de allra nordligaste delarna av Bottenviken, inte långt från Haparanda. På självaste julafton kliver vi av i hamnstaden Kemi i Finland för transport till Rovaniemi där Santa Park ligger.

Vilken grej va, att få komma hem till tomten på julafton – när det är han som brukar komma på besök hos oss! Kanske är inte uppkopplingen den bästa under tiden vi är till havs men ni kan alltid följa oss på instagram (@familjeparker) så ska vi göra vårt bästa för att få ut små glimtar av tomtebesöket. Resten kan ni läsa om så småningom här på bloggen förstås!

GOD JUL!

ommentarer på “Vi drar till tomten på julafton!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *