Angry Birds Activity Park, Gran Canaria

Som en lekpark storlek XL med de arga fåglarna som tema. Här finns massvis av aktiviteter utomhus och även några inomhus. Välskött och färgglad aktivitetspark som inspirerar till rörelse och lek i många timmar.

Mogán, Gran Canaria, Spanien

Entrépris: 8 € för barn 3-4 år, 16 € för barn 5-13 år, 12 € för alla över 14 år, gratis för barn under 3 år.

activityparkcanarias.com

Efter att Angry Birds lanserats som spel av finska Rovio, tog de arga fåglarna världen med storm. Så till den grad att det faktiskt finns flera familjeparker på temat i världen. Den största av dem ligger i Puerto Rico på Gran Canaria. Här kan barn och vuxna roa sig samtidigt som man känner igen Red (den röda fågeln), Chuck (den gula fågeln), Bomb (den svarta fågeln) – och så grisarna förstås.

Detta är en aktivitetspark utan åkattraktioner. Här är man aktiv och leker, springer, skjuter, klättrar, gungar, åker kana, hoppar och trampar trampbil. I utbudet ingår också minigolf, bio, spelrum och en laserlabyrint (vissa mot extra avgift). Totalt finns ett 20-tal aktiviteter som räcker gott för ett flertimmars-besök.

Angry Birds Activity Park – Recension

Av Familjen von Trapp (2 vuxna, 5-årig pojke och bebis), besök april 2016

När man tröttnat på strand- och poollek och vill varva de slöa timmarna på hotellet med något annat, passar det bra med en dagsutflykt hit för att låta barnen leka av sig. Angry Birds-parken ligger bara 600 meter upp från stranden i Puerto Rico så det är lätt att gå hit från de flesta centralt belägna hotellen på orten. (Vi har tidigare skrivit om det trevliga hotellet Marina Suites där vi själva bodde). Man kan också ta buss 32 hit, en snabblinje mellan Playa del Inglés och Puerto de Mogán (Puerto Rico ligger på vägen).

Trots sina 5000 kvm verkar parken vid första anblick inte så stor, men eftersom vår son ville stanna och ”leka klart” ganska länge vid varje aktivitet, sprang timmarna lätt iväg! Får ni som vi sol från klarblå himmel och en smällhet dag är ett par tips att bära hatt, ha med solkräm och massvis av vatten.

Efter att ha tagit oss runt minigolfbanan som låg lite vid sidan av själva aktivitetsparken, var det dags att ge sig in i själva parken.

IMG_7051_1
IMG_7054_1
_MG_3326_1
_MG_3328_1
IMG_7182_1
_MG_3324_1
_MG_3322_1
previous arrow
next arrow
IMG_7051_1
IMG_7054_1
_MG_3326_1
_MG_3328_1
IMG_7182_1
_MG_3324_1
_MG_3322_1
previous arrow
next arrow

Trampbilar, hopptorn och ”sprängningar”

Parken är färgglad och inbjudande med konstgräs mellan aktiviteterna. Eftersom parken bara hade varit öppen i tre år vid vårt besök var allt var vid mycket gott skick. Fåglarna finns som jättefigurer liksom slangbellan (fast man kan inte skjuta iväg sig med den, bara sitta i den).

En av de första sakerna som vår femåring tog sig runt i var en stor klätterställning med tuber, klätterväggar, ”brandmansstång” och rutschkana. Även här syntes bilder överallt på de arga fåglarna, grisarna och ”dynamitlådorna” märkta TNT.

Trampbilarna begav vi oss till därnäst; här finns bilar att låna för alla vill trampa runt och kanske tävla längs en bana; stora trampbilar för de vuxna och små för barnen. Vi trampar förbi bildäck och partier märkta ”carwash” medan vi svettas på i värmen och önskar att de hade kunnat spruta vatten på riktigt.

Längst bort i parken hittar vi en gigantisk uppblåsbar madrass under ett slags hopptorn som man tar sig upp i via trappor. Härifrån kan man hoppa ner från två olika höjder och efter viss tvekan kastar sig sonen ut både fram- och baklänges!

Kanske är linbanan roligast. Här får man ställa upp mjuka kuddar som ser ut som byggklossarna i spelet och sedan far man fram på den knappliftsliknande mojängen och slår ner dem. Igen och igen ville sonen ställa upp de mjuka klossarna för att rasa dem.

Kul men rätt dyrt

Angry Birds Activity Park har också en ”småbarnsdel” med segeldukar över som ger skugga. Det finns även ett par inomhusaktiviteter som en laserbana där man ska ta sig fram mellan strålarna utan att vidrörda någon av dem, en spelhall och en bio. När man blir hungrig kan man köpa enklare snabbmat på plats som ger ny energi för mer lek; hamburgare kostade 4 euro, en meny kostade 7 euro vid vårt besök.

Även om vi gillade parken tyckte vi att det var lite dyrt. Att vuxna ska betala inträde känns omotiverat med tanke på att det inte direkt är en park där vuxna kan roa sig, med undantag för trampbilarna tittar nog de flesta bara på. En familj med två barn över 3 men under 13 får betala 48 euro. På det tillkommer mat, laserrummet, bion och speldelen (om man vill göra det vill säga).

Har man utrymme i semesterkassan och tycker det är okej med en femhundring för några timmars lek ska man absolut gå hit; parken är trivsam och vi hade alla en rolig dag!

ommentarer på “Angry Birds Activity Park, Gran Canaria

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *