Skräckfest på Gröna Lund under Halloween!

Igår kväll var Familjeparker inbjudna till pressvisningen av Halloween på Gröna Lund. Vädret var hemskt…perfekt, med tanke på att det var läskigheter vi skulle ägna oss åt (det hade ju inte riktigt gjort sig lika bra i kvällssol…)!

Cirka 2500 pumpor har använts att dekorera parken med. Foto: Heidi Rovén.

Efter en presentation av utbudet under Halloween – då vi fick veta att 23 miljoner investerats och även fick se Gröna lunds Halloween-film som Youtube förbjudit! – rustade vi oss med regncaper och gav oss ut i parken. Grönans skräckfest kunde börja!

Superteamet trotsade regnet, Isac med kanelbulle på hakan, jag med dubbla hakor. 😉

Pumpor och snälla häxor på Lilla Området

Lilla Området var generöst dekorerat med pumpor (även om de inte hade så många som på Tivoli) och här finns snälla häxor vid en rykande häxkittel (till skillnad mot häxorna inne på Stora Området som är betydligt läskigare…!).

Lilla Områdets häxor vara bara söta. Foto: Heidi Rovén.

På lilla scenen visas föreställningen ”Jakten på det perfekta buset” som är cirka 20 minuter lång. Tyvärr slutade den preciiis när vi kom, så vi kan inte berätta om den är bra eller inte.

Vissa åkattraktioner har ”pimpats” som att elefanterna blivit Mumieelefanterna, Nyckelpigan har blivit Spindelpigan och inne i Pettson och Findus hus har det blivit lite mer spöklikt nu när de är bortresta på höstlov…Här kunde man hitta små spindlar inne i skåpen (och en STOR på en vägg) samt att mucklorna verkar ha tagit över.

Nä, Pettson och Findus var faktiskt inte hemma. Foto: Heidi Rovén.

Fem temazoner

Spanska trappan har blivit ett rykande majsfält. Här såg vi knappt något när vi tog oss över och spänningen steg samtidigt som sonens grepp om mammas hand hårdnade! 🙂

Stora Området har förutom majsfältet ytterligare fyra temazoner; Häxans offerplats, Zombie Zone, Kyrkogården och Dias de Muertos.

Zombiezonen var väldigt bra gjord, det ruffiga förstärkte autenciteten. Foto: Heidi Rovén.

Zombie-zonen var coolast. Storyn är som följer; en smitta har spridit sig och de som arbetade i denna del av Gröna Lund smittades. Militären har nu spärrat av området (man kan se en pansarvagn, en jeep och en kropp som hänger i ett träd) och här går man in på egen risk…

zombiezonen på gröna lund
Varningsskyltarna började redan en bra bit ifrån ”militärområdet” med zombies… Foto: Heidi Rovén.
En jeep har kraschat in i ett träd. I trädet ovanför verkade en zombie ha slängt upp en människa! Foto: Heidi Rovén.

Vi blev insläppta av ”militären” som var på plats och hjälpte till, men sedan får man ta sig igenom på egen hand och ta sig förbi kötthungrande zombiesar…! Skräckfaktorn ska vara 3/5 och åldersrekommendationen är 11 år utan förälder, 9 med.

Ingen verkar ha kommit för att rädda denna stackare. Foto: Heidi Rovén.

Miljön var bra: ruffig, metallställningar man får klättra upp och över i för att ta sig fram, oljefat, hängande militärgröna tyger, remsor, trånga gångar…de zombies vi stötte på var rätt läskiga (särskilt eftersom de gör plötsliga utfall och sträckte sig mot oss), och här och där låg blodiga ”kroppar” (dockor).

Jag blev förföljd och jagad av en zombie! Foto: Heidi Rovén.

Skräckhus med olika läskighetsfaktor

Vi åkte också Blå Tåget som fått levande skådespelare inne i mörkret som skräms och viskar nära, nära…lite läskigt faktiskt! Men bara skräckfaktor 2/5.

På trappan till Olustiga huset stod en clown med en yxa. Foto: Heidi Rovén.

De två läskigaste husen är (O)lustiga huset där en grupp ondskefulla clowner tagit över (skräcknivå 4/5), och Motell Hell(o) – ett skräckmotell byggt på en gammal offerplats där ägarinnan letar efter nya offer som kan ersätta hennes sju förlorade barn (skräcknivå 5/5).

Motell Hell var inte klart men vi fick lockades in av den otäcka portiern i alla fall…Foto: Heidi Rovén.
skräckfest på motell hell
En skräckfest måste ha ett riktigt läskigt skräckhus; Motell Hell har nivå 5/5! Foto: Heidi Rovén.

Motell Hell(o) var inte färdigbyggt så vi kunde bara gå in och få se och uppleva lite i receptionen. Det hela är som ett skådespel och man ska definitivt inte lita på vad de som jobbar här säger, det blev jag själv varse…dessutom fick jag en obehaglig skymt längre in i huset vad som väntade. En liten flicka i bara särk stod där och såg…ja, inte såg hon levande ut i alla fall!

House of Even Worse Nightmares

Skräckhuset ”House of Nightmares” har fått ny story! Foto: Heidi Rovén.

House of Even Worse Nightmares är en ny version av Grönans skräckhus där flickan Emelie hålls fången av sin galne farbror, Doktor Morphio, i det övergivna ödehuset.

Emelie håller på att bryta ihop och är på gränsen till galenskap när hon ber om hjälp, ber för sitt liv, att vi som besöker huset ska hjälpa henne. Dr. Morphio utför ohyggliga experiment och galenskapen lurar i varje vrå inne i det hemska huset där upplevelsen spelar på alla klassiska fobier och rädslor!

Upplevelsen är som en teaterföreställning där man själv går mitt uppe i det som pågår, hela tiden ledsagad av flickan Emelie (rätt otäck hon också men hon skrämmer inte, är ”bara” väldigt  förtvivlad…).

Med hjälp av en IR-kamera fastspänd på magen har jag kunnat spela in hela min vandring i huset. Du ser inte mycket, men hör desto mer…törs du titta på filmen nedan…?

Kvällen avslutades med ett smakprov på den eldshow med Burnt Out Punks som kommer att visas varje kväll kl. 20.00 på Stora scenen under Halloween-veckan. Maffigt!

Burnt Out Punks
En show med Burnt Out Punks avslutar kvällen. Foto: Heidi Rovén.

Slutligen; Halloween på Gröna Lund innebär bara så stor skräckdos man själv vill ha då alla områden är markerade. Dagtid (före klockan 18) kan en barnfamilj även gå över på Stora Området utan att träffa på några onda väsen. Efter 18 byter Gröna Lund karaktär och då får man däremot räkna med att ondskefulla varelser kan dyka upp lite här och där!

Fakta Halloween på Gröna Lund

Datum: 27 oktober-5 november
Öppettider:
Fredag 27 oktober: Lilla Området 16.00-20.00, Stora Området 16.00-22.00
Lördag 28 oktober-lördag 4 november:Lilla Området 12.00-20.00, Stora Området 12.00-22.00
Söndag 5 november:Lilla Området 12.00-20.00, Stora Området 12.00-20.00
Pris: Paket som inkluderar entré till Gröna Lund, åkband samt inträde till alla skräckhusen kostar 395 kr (375 kr om det köps via webshopen). För de som har Guldkortet kostar samma paket 250 kr. Gröna Kortet gäller ej men ger rabatt på paketet i webbshoppen.
Åldersgräns: Det finns ingen åldersgräns till Halloween på Gröna Lund, men skräckhusen har åldersrekommendationer.
Skräckhus: Motel Hell, Olustiga Huset, House of Even Worse Nightmares, Zombie Zone och Blå Tåget. Även Pettson o Findus Värld tematiseras om till Pettson o Findus Spökhus för yngre barn.
Stora Scen: Eldshow med Burnt Out Punks varje kväll kl. 20.00.
Lilla Scen: Jakten på det perfekta buset – Barnföreställning kl. 14 & 16.
Attraktioner: Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna (Fritt Fall, Fritt Fall Tilt samt Flygande Mattan är stängd pga planerad service. Lustiga Huset förvandlas till Olustiga Huset och Rabiobilarna lämnar plats för Motel Hell).

ommentarer på “Skräckfest på Gröna Lund under Halloween!

    1. Hoppas ni får kul, ska bli spännande att höra/läsa hur NI hade det sedan. Allt var ju inte öppet när vi var där. Kram!

  1. Spännande läsning! Vi tänkte gå dit i helgen och sonen är lite orolig att det ska vara för läskigt så han tyckte det var bra att kunna läsa ditt blogginlägg och bli lite förberedd för hur det kommer att vara.

    1. Ja, jag kan ju bara svara på hur de sa till oss att det skulle vara, och såsom jag uppfattade det hela var att på dagen kan man gå runt överallt så länge man inte går in i en markerad zon – som exempelvis zombiezonen. Vi såg både läskiga häxor (som faktiskt följde efter oss lite) och en tvåmeters skelettgubbe (se bilden sist i blogginlägget) men som jag uppfattade det var väl dessa ute nu bara för att vi skulle få se. Annars kommer de ut först efter kl 18. Lilla Området är det bara snällt på! 🙂

  2. Hej! Synd att det regnade! Det gäller att ha humöret på topp 🙂 Filmade också med IR-kamera i House of (even worse) Nightmares. Rätt skoj, hade kamera redan på pressvisningen när huset var helt nytt (http://attlevasunt.se/sasongspremiar-grona-lund) och så nu denna gång. Första gången blev jag mer rädd/överraskad, nu visste jag vad som väntade.

    Tycker att skådisarna var bra på att känna av besökarna. De gick liksom inte över gränsen. Kul att känna sig delaktig, inte som en åskådare!

    Kram!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *