Motell Hell – så läskigt är Gröna Lunds nya skräckhus

När vi var på pressvisningen av Halloween på Gröna Lund i onsdags var inte allt klart, däribland den stora nyheten Motell Hell. Därför var vi igår tillbaka med målet att testa detta nya skräckhus med utlovad skräckfaktor 5/5!

Regnet duggade (igen), stämningen var verkligen Halloween-lik (höhö med betoning på lik…under åkattraktionen Kvasten som vi åkte ett varv ligger en av de fem temazonerna; Kyrkogården) och vi kände oss väldigt spända, glada och sugna på att insupa atmosfären.

Snäll barnshow med bus i fokus

Inte minst var vi glada över att kunna hänga med Lina med familj med barn i exakt samma åldrar som våra! De ”stora” killarna röjde runt för fullt, hängde in i de rykande pumporna, klättrade på höbalar och busade verkligen på precis som man ska på Halloween.

Vi värmde upp med att testa lite av varje på Lilla Området; vi såg föreställningen Jakten på det perfekta buset som visas på Lilla Scenen kl 14 och 16 varje dag (barnen gillade den verkligen), besökte Pettson och Findus-huset (man får aldrig ut barnen när man väl gått in, det finns så mycket att titta på), åkte karusell liksom veteranbilarna (i en av dem satt ett skelett och körde!) med mera.

Ringlande kö till Motell Hell

Till slut kunde vi inte skjuta på det längre, det var dags att våga sig in i Motell Hell – eller Motell Hello som det egentligen heter, men av någon konstig anledning slocknar alltid o:et… jag utmanade Lina att följa med och efter att våra gentlemen till män hade köat åt oss i över en timme (!) tog vi över platserna och klev in.

Kötiden var galet lång för att komma in i Motell Hell!

Nu ska jag inte förstöra glädjen för alla som ser fram emot denna upplevelse men ni ska få en kort beskrivning av scenariot:

Beata Frick heter ägarinnan till detta motell som egentligen bara har sommaröppet. Men varför lyser det ibland under hösten? Och varför slocknar hela tiden o:et i ”Hello”? Motellet är byggt på en plats som på hednatiden användes för att offra till ondskan. Det sägs att Beatas sju barn försvann mystiskt och bara kan komma tillbaka på ett sätt – i utbyte mot andra offer. Som nu Beata försöker locka in i motellets mörker. Så var inte för säker på att du kommer ut igen…!

Incheckning i rum 666

I dörröppningen möts man av en portier som välkomnar och leder in besökarna till receptionen. Här står Beata Frick och checkar in gästerna. En mystisk och skräckinjagande husa dammar tavlorna samtidigt som hon kastar ondskefulla blickar på oss som besöker och sedan är det dags att gå till vårt rum, med nummer 666 (förstås).

Vi var sex stycken i vår grupp. Alla var vettskrämda och skrek mer än gastarna inne i huset, eller i alla fall fem av oss, haha! Vill man ha mest effekt ska man gå först eller sist, det är ungefär lika läskigt att ta de plötsliga effekterna först som att bli jagad när man går sist… 😉

Miljöerna var bra och man kunde dra paralleller till bland annat filmen Psycho (skräckfilmer i hotellmiljö finns det gott om…The Shining till exempel) men här fanns också flera klassiska element som otäcka barn, dockor, luriga speglar…

Inte läskigt nog

Samtidigt som jag tyckte det var bra gjort har jag också ett par invändningar. Beata Frick var alldeles för trevlig. Inte otäck alls. Inte heller det minsta bekymrad över att hennes sju barn var borta. Jag saknade den panikslagna frenesin som Emelie (suveränt spelad) bjuder på i House of Even Worse Nightmares.

Medan storyn håller ihop (hur tokig och osannolik den än är) i House of Nightmares kändes allt ganska lösryckt i Motell Hell. De säger att man ska få gå till sitt rum, men det första man möter är ett badrum. Här hade det varit mycket läskigare att få gå in i ett litet ”hotellrum”, blivit lämnad ensam med en stängd dörr om sig och inte veta vad som skulle hända härnäst! 🙂

Dessutom tyckte jag och övriga att turen var lite för kort. Vi var en grupp på sex stycken som gick och alla reagerade lite likadant; va…kommer vi ut nu…redan? Turen man går i House of Nightmares  kändes betydligt längre.

Olika skräcknivåer för lika

Missuppfatta mig inte nu. Jag är imponerad över hela Halloween på Gröna Lund som är en stor satsning som jag tycker är väldigt väl genomförd. Mycket händer och det finns flera olika skräckupplevelser att ta del av, inte bara en.

Däremot var jag beredd på att bli ordentligt vettskrämd inne i Motell Hell – med tanke på att skräcknivån var satt till 5/5 – men jag tyckte inte att det var läskigare än House of Even Worse Nightmares som har nivå 3/5.

Jag och Lina (Liniz Travel) ger varandra en kram – glada över att ha gjort det; besökt Motell Hell!

Men alla uppfattar vi saker och ting olika. De andra i vår grupp (vi var sex stycken som gick tillsammans i huset) gallskrek och söta Lina klamrade sig på och runt mig som en orm!

Man får också betänka att barn i tonåren ska kunna gå in själva; attraktionen är från 13 år (11 år i vuxet sällskap), och ur det perspektivet är det verkligen läskigt nog, till och med på gränsen skulle jag säga…

När klockan slog sex…

Prick klockan 18 dånade en klocka över Stora Området; ding-ding-ding…sex gånger. Då såg vi till att avlägsna oss eftersom parken då övergår till att bli mer läskig och olika varelser kommer fram och kan dyka upp där du minst anar det.

Halloween på Gröna Lund är en lyckad och ambitiös satsning som bara kan tolkas som en succé med tanke på de långa köer vi såg – parken var proppfull av förväntansfulla besökare i alla åldrar.

Modig, räddhågsen, skräckälskande eller inte – gå! Det finns något att uppleva för alla och det händer bara denna vecka. Själv ser jag fram emot en ännu mer finslipad variant av Motell Hell till nästa år! 😉

ommentarer på “Motell Hell – så läskigt är Gröna Lunds nya skräckhus

  1. Kan ju tacka dig för att jag gick in…. ha ha…. du fick ju ett nytt klängigt barn på dig ha ha… men det var ändå coolt!!! Kram

    1. 😀 Helt okej. Du var halva underhållningen, haha! Och ja, det var coolt – och läskigt. Bra gjort men lite kort tyckte jag.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *