Aktivitet och sport i Vilundaparken

Vilundaparken i Upplands Väsby består av flera olika delar, både inomhus och utomhus. Här ligger kommunens största idrottsanläggning med en stor simhall med vattenrutschkanor och en aktivitetspark utomhus för skateboard och kickbike. Med den i sikte packade vi in killarnas kickbikes i bilen och åkte dit en kall dag i mars!

Aktivitetsparken lockade genast till åk med sin roliga, vågiga form. Den ser ut som en matta som veckat ihop sig, tyckte jag. Vår lillkille Theo satte av på storebrorsans kickbike och parerade mellan de större barnen som for fram i hög fart. Här hade Theo kul länge, det var snarare vi andra som drog med honom efter en stund till nästa aktivitet.

Storebror Isac ville sparka boll så för rättvisans skull fick vi ägna oss en stund åt det också, även om vi alla helst av allt hade krupit in i värmen i simhallen bredvid. ”Mamma, de har vattenrutschkanor!” upplyste Isac med längtan i rösten. Jag lovade att vi skulle komma tillbaka för att testa det också – efter corona (eller vaccin).

En bit bort såg vi ytterligare en idrottsplan av något slag, det var svårt att se då den var helt snötäckt, isrink förmodligen? Dansbana/scen ska det visst också finnas inom området.

Gym med parkourkänsla och klättervägg

Utomhusgymmet var lite annorlunda, som tur var fanns en skylt intill med beskrivningar då det inte var de vanliga stockarna man skulle lyfta. 🙂 Jag tyckte att den hade lite mer av parkourkänsla, och Isac var inte sen att haka på. Snart studsade han fram över betongklossarna!

Ytterligare en betongklump fanns, en som utmanade den med klättersug! Här fanns en utåtgående vägg som jag läst skulle vara 4 meter hög. Den utgjorde också mur mot en lägre skateramp på baksidan.

En varmare dag med lite mindre kläder åker vi gärna tillbaka hit och tar kanske då med oss även cyklar och skateboards. Innan vi lämnade Vilundaparken besökte vi också temalekparken intill; Barnens Wäsby Verkstäder, vilken ni också kan läsa om här på Familjeparker.se.

ommentarer på “Aktivitet och sport i Vilundaparken

  1. Fina lekparker för energiska barn! Roligt att se flygrakan, där vi landat åtskilliga gånger.

    1. Det är ju faktiskt riktigt häftigt, att ni landat där! Vi blev lite sugna på att gå längs med banan (vilket vi såg många gjorde) och se vart den ledde… 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *