Test av familjehotell: Marina Suites i Puerto Rico, G.C.

Marina Suites är ett lägenhetshotell vi återkommit till på flera av våra resor till Gran Canaria. Det är lätt att bli förälskad i den fräscha, marina stilen och personalen har ett trevligt bemötande. Dessutom är det praktiskt att ha ett litet kök och kyl när man reser med barn.

Hotellet ligger lite avsides i småbåtshamnen Puerto Rico, och med avsides menar jag inget negativt utan tvärtom; lugnt och utan störande element. Det är ändå gångavstånd till stranden och byn (plus Angry Birds-parken!).

Från många rum har man havsutsikt. Hotellet ligger intill en klippa och området sträcker sig långt ut mot havet…jag får alltid känslan av att vara på ett kryssningsfartyg när jag är här! 🙂

Marint möter lite kolonialt sådär…funkar tycker jag! Foto: Heidi Rovén.
Kolla tapeten! Och lampan…me like. Foto: Heidi Rovén.
På borden stod bland annat schack-spel, det var förstås inte tänkt som leksaker men barnen tyckte mycket om att plocka med pjäserna :-). Foto: Heidi Rovén.

A room with a view

Vi har alltid haft turen att få sådana här fina rum, antingen med utsikt mot småbåtshamnen eller poolområdet och havet. Att ha en sådan här vy och en härlig balkong är verkligen avkopplande. Här kan man sitta både på dagen och kvällen och bara njuta, även efter att barnen har somnat… 😉

De röda och vita stolarna går igen på hotellet och står även nere vid havet. Jättefina! Foto: Heidi Rovén.
Generöst master bedroom med dubbelsäng och plats för vår bebis resesäng (hotellet lånade ut). Foto: K. Scheiderbauer.
Allrummet hade bäddbar soffa för vår femåring, tv, fåtölj och ett litet pentry… Foto: K. Scheiderbauer.
Allrummet ur annan vinkel. Foto: K. Scheiderbauer.
Skönt med gott om utrymme när man har barn! Foto: K. Scheiderbauer.

Pool och bad

Den yta man kan ”vara på” ligger på hotellets baksida mot havet. Här når man först en vuxendel med cabanas och jacuzzis där det ska vara lite lugnare, sedan kommer bord och stolar där man kan äta frukost på morgonen (supermysigt, deras frukostbuffé serveras i en halvöppen restaurangdel).

Poolen ligger precis vid havet. Foto: Heidi Rovén.

Detta fortsätter sedan i ett poolområde där det finns solstolar, fler cabanas, palmer och allra längst bort/ut även en liten barnpool. Man kan också gå ner till klippblocken vid havet för att bara insupa havsluften och den vilsamma atmosfären.

Jag njuter oerhört av våra GC-resor; att få sol-boosta efter en lång vinter. Foto: Isac Scheiderbauer.

De har verkligen lyckats när de förlagt den långa poolen direkt vid havet! När man simmar och vilar ute på kanten är det som om hav och pool smälter samman…

Infinitypool by Marina Suites. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Eftersom vår minsting vid detta senaste besök bara var ett par månader gammal tyckte vi det var perfekt att kunna hänga i skuggan på en av de stora madrasserna högst upp vid poolområdet. Här var Isac glad och sprallig som vanligt men lille Theo var inte lika nöjd…

Mina tre älsklingskillar! Foto: Heidi Rovén.

…förrän här då han fick bli upplyft och ”jollrad med”… Det bästa som finns när man är tre månader är ju mammas och pappas ansikte! 🙂

Liten Theodor, 3 månader, på sin andra utlandsresa. Foto: Heidi Rovén.

Isac hittade lite poolleksaker som hotellet höll med. Lekplatsen de hade vid vårt första besök hade de tagit bort nu och ersatt av jacuzzis och ett vuxenområde. Däremot hade de öppnat en barnklubb med intilliggande lekplats i en annan del av hotellet (se bild här nedan på barnklubben).

Isac njuter av Gran Canaria-värmen. Foto: Heidi Rovén.
Den tidigare lekplatsen hade fått bli en fredad zon för vuxna som vill ha lugn och ro (Isac fick egentligen inte ens vara här…). Foto: Heidi Rovén.
Denna del var ofta skuggig och intill barnklubben låg en liten lekstuga plus en lekplats med skön sand att springa runt i – mycket populär! Foto: K. Scheiderbauer.

Mat och restaurang

Vi var jättenöjda med maten på Marina Suites. Även här har de gjort det väldigt trivsamt och fräscht. Frukosten är super och som sagt mysigt att kunna sitta ute och äta, en lyx vi bara har här hemma på de allra varmaste dagarna sommartid… Ägg, croissanter, frukt och grönt, juicer…det finns mycket att välja på för alla smaker.

Poolside breakfast… Foto: Heidi Rovén.

Samma sak middagstid (vi brukar ha halvpension); en smakfull buffé står uppdukad med olika kalla alternativ, chark och skaldjur vill jag minnas att det fanns också, röror och plock. Sedan tillagas mycket av det varma à la minute av hotellets kockar! Vi verkar dock ha njutit så att vi glömde fota maten…jag hittar inga bilder i arkivet…! 🙂

Marmor och marina inslag samt öppet kök där man kan se in när kockarna wokar och steker det man pekar på!
I poolbaren kan man äta lunch men då var vi oftast ute på andra äventyr. Foto: Heidi Rovén.

Utflyktstips

Puerto Rico är ett av mina favoritställen på Gran Canaria. Och inte bara för att Marina Suites ligger här. 🙂 Man kan promenera till lite olika ställen, till exempel den fina sandstranden i byn.

Playa de Puerto Rico är populär. Foto: Heidi Rovén.

Här kan man äta lunch längs strandpromenaden, kanske beställa in lite nyfriterad calamares, eller så går man till det lilla shoppingcentrumet där det finns ett par enklare åkattraktioner för barnen.

Bered dig på: ”Bara ett åk till, snääääälla?” 🙂 Foto: Heidi Rovén.

En annan fin utflykt är att hoppa på den båt som går från småbåtshamnen nära Marina Suites till idylliska Puerto de Mogan. Här kan man strosa runt ett par timmar innan man tar båten tillbaka. Och så ska man förstås inte missa att göra ett besök på Angry Birds Activity Park som jag snart ska lägga upp en recension om!

Småbåtshamnen och Marina Suites i bakgrunden. Foto: Heidi Rovén.
Mysiga Puerto de Mogan! Perfekt för en dagsutflykt. Foto: Heidi Rovén.
Jag och Isac utanför entrén till Angry Birds-parken i Puerto Rico. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Här kan du läsa om de två andra hotellen vi testade på denna resa; Hotel Orquidea i Bahia Feliz, och Ocean Beach Club i Playa del Cura. Familjeparken vi besökte i samband med denna resa till Gran Canaria var Angry Birds Activity Park.

ommentarer på “Test av familjehotell: Marina Suites i Puerto Rico, G.C.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *