Test av familjehotell: Hotel Orquidea i Bahia Feliz

Hotel Orquidea i Bahia Feliz. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det tog många besök på Gran Canaria innan jag faktiskt svängde av från motorvägen till Hotel Orquidea i Bahia Feliz. Ditintills hade Bahia Feliz bara varit något man skymtade från transferbussen eller taxin på väg mot Playa del Ingles, Arguineguin eller Puerto Rico eller någon av de andra orterna längre bort.

Lobbyn på Hotel Orquidea. Foto: Heidi Rovén.

Första gången jag var på Hotel Orquidea – eller ” TUI Family Life Orquídea” som det heter när man bokar genom TUI – var det bara för ett dagsbesök. Jag skrev ett ingående reportage för norska Se & Hör om bästa familjehotellen och kollade verkligen upp allt från amningsrum till lekplats och barnpool. De fick klart godkänt. Särskilt som de även har ett spa, Orquidea Club Spa, dit trötta mammor kan fly en stund för lite välbehövlig lyx!

Palmträdgård och milsvid utsikt över Atlanten

Denna, andra gång, bodde vi ett par nätter på hotellet i ett fint nyrenoverat rum högt upp med stor balkong och 180 graders vy över Atlanten – superhärligt! Även om vi inte såg så värst mycket av den där balkongen eftersom äldste sonen barrikaderade dörren och byggde ”passkontroll” som man måste passera för att få komma ut… 😉

Room with a view! Foto: Heidi Rovén.
Vårt rum hade två nivåer; en himmelsäng för de vuxna…
…och en bäddsoffa för barnen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Detta känns på många sätt som ett klassiskt all inclusive-hotell för familjer. Bamseparad, klubbaktiviteter, slamrig buffématsal…allt finns :-). Även en mysig trädgård med lekplats, egen strand, lekplats och en Baby Lounge (0-2 år).

Buffématsalen bjöd på rikligt med alternativ varje kväll. Foto: K. Scheiderbauer.
Isac njöt av barnens desserter. Foto: Heidi Rovén.

Sött och smarrigt i olika varianter! Foto: Heidi Rovén.

Haha…det fanns ”adult area” i restaurangen. 🙂

Till Baby Loungen kunde man gå för skugga, svalka, amning, lugn och ro och blöjbyten mm och de hade också lite leksaker, en tv, mikro och sådant. Eftersom vår minsting vid besöket bara var 3 månader så var vi en perfekt testtrupp; här hängde jag och ammade en del medan äldste sonen (då 5 år ett par månader från 6) var med i Bamseklubben och testade barnpoolen för allt han var värd!

Baby Loungen var ett välkommet inslag. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Det fanns både strand, stor pool och en grund för barn. Foto: H. Rovén.
Vattenrutschkanorna var helt lagom för vår (då) 5-åring. Foto: Heidi Rovén.

Bamseklubb, lekplats och fotoparad

Hotellanläggningen är stor och Bamseklubben ligger lummigt i bortre delen. I anslutning finns en liten lekplats och minigolf. Sådant är verkligen toppen för säg när barn inte behöver rasa av sig all den där energin som de ständigt tycks ha överskott på!

Lekplatsen låg lite skuggigt vilket var bra. Foto: K. Scheiderbauer.
Alla TUI Family Life-hotell har Bamseklubb. Foto: Heidi Rovén.
Se upp, här kommer jag! Foto: Heidi Rovén.

Isac blev mycket förtjust i ledarna på barnklubben. Efteråt fick vi höra att de haft piratpyssel, sett film, sjungit sånger och fått leta efter nyckeln till Bamses farmors skåp. På programmet stod också en fotosession med alla barn och Bamse-figurerna nere på gräsplanerna vid havet. Vi märkte på honom att han hade trivts bra, ledarna fick både kram och high five när det var dags att skiljas.

Busiga lekledare är ett måste! 🙂 Foto: Heidi Rovén.
High five, vi ses igen (kanske)! Foto: Heidi Rovén.
Bamse blir alla barns vän hos TUI. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Barnvagnspromenad längs havet

I området ligger även andra hotell samt ett par små butik och, mitt över gatan, en liten piazza, som ett torg, dit vi en dag gick och åt goda pizzor. Trevlig personal och skön stämning!

Mitt emot hotellet hittade vi detta lilla torg. Foto: Heidi Rovén.
Restaurangen vi slog oss ned på hade trevlig personal. Foto: Heidi Rovén.
Far och son njöt av sina pizzor! Foto: Heidi Rovén.
Vårt älskade lilla busfrö! Foto: Heidi Rovén.

Att hotellet ligger nära havet gör visserligen att det är blåsigt men det är också mysigt att kunna gå en barnvagnspromenad längs vattnet och vyn från vår balkong var verkligen fantastisk. Om möjligt, se till att få ett av dessa rum högt upp.

Barnvagnspromenad längs havet, skön kontrast mot vintern hemma! Foto: K. Scheiderbauer.
Babylycka på balkongen, lille T får sin flaska. Foto: K. Scheiderbauer.

Här kan du läsa om det andra hotellet vi testade under veckan; Ocean Beach Club i Playa del Cura.
Familjeparken vi besökte i samband med denna resa till Gran Canaria var Angry Birds Activity Park.

ommentarer på “Test av familjehotell: Hotel Orquidea i Bahia Feliz

  1. Har flera gånger funderat på att åka hit så det här var intressant läsning! Kul att se andra bilder från hotellet än bara de som resebolagen lägger ut.

    1. Träffade en annan familj på en fest som hade varit här, de bara skrattade, så hemskt tyckte det att det var! Nu tyckte inte vi alls att det var hemskt men som jag skrev, klassiskt all inclusive med allt vad det innebär… 😉 Bra med ytorna som barnen kan springa omkring på (vilket exempelvis inte OBC har, förutom stranden då) men inte lika hög mysfaktor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *