Sviter med marin stil i Puerto Ricos hamn

Jag har funderat på varför jag får en sådan skön semesterkänsla när jag checkar in på Marina Suites i Puerto Rico, Gran Canaria. Vi har bott där flera gånger när vi besökt Angry Birds Activity park.

Hotellet har ett lugnt, lite avsides läge vid havet. Foto: Heidi Rovén.

Dels tror jag att det är för att allt är så ljust, sparsmakat inrett och fräscht – vi skandinaver gillar verkligen den här marina stilen!

Sovrummet är stort med bred, skön säng. Foto: Heidi Rovén.
Badrum helt i marmor och en båt- eller surfinginspirerad badrumshylla i grovt trä. Cool kontrast! Foto: Heidi Rovén.
Vardagsrum / kök i vår rymliga svit på Marina Suites. Foto: Heidi Rovén.

En annan sak är charmen. Små detaljer som bilder, miljön…att det står en burk med godis på receptionsdisken som man får ta av, att det finns ett spelrum med biljard, pingis, ishockeyspel och datorer samt tv-hörna…

Liten kille kikar över kanten…hm…undrar hur det här spelet går till (facit: han stoppade ALLA slags bollar…pingis, biljard…ner i mål-hålen varifrån man sedan inte fick upp dem eftersom det kostade att spela…!).
Haha, Theo nästan försvinner bland sofforna i sin randiga tröja! 🙂

En del av det där är nytt, det fanns inte förra gången vi var där. Gymmet hade jag inte heller sett, i alla fall inte där det låg nu, och de har även öppnat en mini-market som hade förvånansvärt brett utbud med tanke på ytan.

Det fräscha gymmet där jag passade på att träna medan Theo sov i vagnen.

Bra läge; nära byn men ändå lugnt

Hotellet ligger lite avsides i Puerto Rico, bortanför småbåtshamnen, men inte längre än att det är gångavstånd till stranden och byn och jag tycker faktiskt att det är skönt med den där distansen; man får en lugnare känsla och slipper se bara hotell hotell hotell när man tittar ut. Istället ser man HAVET – i alla fall från vår svit!

Jag och Theo på promenad (vi haffade en förbipasserande som fick fota oss)!
Hotellet skjuter ut som en fartygsför i havet! Me like 🙂

Det var flera svenska barnfamiljer på hotellet samtidigt som oss. En kväll åt vi middag med en familj som berättade att de alltid sökte med ljus och lykta efter familjevänliga hotell med stora rum, gärna flera samt kök – och som inte var svindyra. De var också mycket nöjda med Marina Suites.

Trevlig personal är A och O

Att personalen är trevlig gör förstås sitt. Det var fjärde gången jag checkade in här nu i slutet av februari och även denna gång möttes jag av idel leenden och hjälpsamhet från såväl receptionen, restaurangerna, städpersonalen…

Kunde inte låta bli att ta den här bilden med Theo (2) på receptionsdisken när vi skulle checka ut! Kolla killen bakom honom också…
…fem år tidigare hade jag nämligen tagit den här bilden på storebror Isac (då 3) när vi skulle checka ut (samma kille längst bak i bild! Trogen personal med andra ord :-)). Foto: Heidi Rovén.

En tjej som jobbade i restaurangen var svensk och hjälpte mig att passa lille Theo när jag var tvungen att springa tillbaka till rummet efter hans haklapp; hon bara satt vid bordet och fanns till hands medan han tittade på tecknad film på sin lilla skärm. Ovärderligt när man reser själv med ett litet barn!

Hej kompis, du kan få jobb här i den där outfiten! Personalen var glad och skämtsam. Foto: Heidi Rovén.

Bra restaurang, god mat

Maten är också god och det finns mycket att välja på både till middag och frukost. Små tapas, kallskuret, vid en station står kockarna och steker fisk eller kött…frukt, glass och desserter finns också så det räcker och blir över!

Paellan var suverän! Foto: Heidi Rovén.
Syns det att jag gillar choklad eller?? 😀

Atlantic Pool Bar

Utöver huvudrestaurangen som vanligtvis bara används för middag har de en restaurang vid poolområdet som är öppen till frukost och lunch, utom om vädret är dåligt då de använder middagsrestaurangen inomhus.

Atlantic Pool Bar går i samma fräscha stil. Foto: Heidi Rovén.

Vi åt lunch där en gång och satt i det lilla huset med fyrtornskänsla. Man kan även sitta ute om man vill. Till lunch fanns såväl buffé som à la carte.

Ofta när vi reser brukar vi äta utanför hotellet till lunch men här kom jag på att det var så pass billigt att det liksom inte var värt att ta sig ut på stan för att leta lunchställe, vi kunde lika gärna stanna på hotellet (jätteskönt!). Rätterna kostade från 5,50 euro och upp till 12 euro.

”Hej mamma, jag har inte tid att titta upp, Blixten McQueen håller på att vinna Piston Cup!” (Vi åt Fish & Chips som kostade 7,50 euro).

Mer om vad de har att erbjuda för aktiviteter för barn i nästa inlägg!

ommentarer på “Sviter med marin stil i Puerto Ricos hamn

    1. Åh tack Lina, var inte helt lätt själv med 2-åring men jag kämpade på 🙂 Och ja, vissa ställen längtar man liksom alltid tillbaka till…det kan ha varit omärkvärdigt men SKÖNT och är det något man behöver som småbarnsförälder så är det ju att saker liksom bara FUNKAR eller hur?! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *