Legoland bygger gigantiskt slottshotell

Ibland överträffar sagan verkligheten. Nu investeras 200 miljoner danska kronor i ett nytt stort slottshotell med LEGO®-tema. Hotellet ska ligga nära Legolands huvudentré och kommer att ha 142 spännande rum med tema riddare, trollkarlar och prinsessor – för den som är redo för ett äventyr. Planerad öppning är våren 2019.

Legoslott har inspirerat

I dagarna tas det första spadtaget till ett helt nytt hotell. Hotellet kommer att ligga nära den legendariska huvudentrén till nöjesparken LEGOLAND i Billund i södra Danmark. Slottet är inspirerat av leksaksversionen av ett LEGO-slott och dekorerat med över 900 LEGO-modeller och tar barnfamiljers semesterupplevelse till en ny nivå.

– Vi jobbar för att skapa upplevelser som helt absorberar barnen i det universum som uppstår med LEGO-klossar. Det nya hotellet kommer att överträffa allt vi tidigare skapat på LEGOLAND. Inget barn som lämnar det nya slottshotellet kommer att tvivla på att de har bott på ett riktigt slott i en värld fylld av LEGO-magi, säger LEGOLANDS vd Christian Woller.

Redan på parkeringen börjar äventyret och vid slottsentrén möts gästerna av riddare och drakar från LEGO-världen. Väl inne förbereds de stora riddarnas tournérspel med dekorationer och festligheter. Särskilt de yngsta gästerna kommer snabbt att kunna leva sig in i festen som firas i hela slottet.

– Hotellet kommer att upplevas som ett sagoslott. Det är byggt av material som påminner om gamla stenblock med imponerande LEGO-tematiserade hörnrum omgivna av stora, gröna ytor där det bland annat finns en stor lekplats för våra hotellgäster, säger Christian Woller.

Vision om att bli barnens huvudstad

Efter att ha kommit in i den stora, mäktiga entréhallen där stora LEGO-modeller välkomnar, kan gästerna fortsätta till de övriga tre våningarna fyllda med rum med magiska trollkarlar, legendariska riddare och hänförande prinsessor.

Det nya hotellet kommer att möte den ökade efterfrågan på övernattningsmöjligheter i området. Hotellet riktar sig till barnfamiljer och kommer att bli en del av Billunds vision att bli barnens huvudstad. Tidigare i höst har LEGO-House invigts som ett första initiativ till att förverkliga kommunens vision.

Investeringen i det nya slottshotellet blir den största investeringen i parkens historia. Här nedan kan ni se en film som presenterar hur det nya slottshotellet kommer att se ut:

ommentarer på “Legoland bygger gigantiskt slottshotell

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *