Theo träffade Leo på Minsta Maran!

I början av månaden sprang vår ”minior” ett barnlopp här i Stockholm! Det var något jag hade tänkt på då det finns så mycket springglädje i de där små söta benen och snabb är han också. 🙂

Ska jag flossa, blossa, shuffla, muffla – just name it! 😉

Efter en nätsökning på möjliga lopp så hittade jag att det fanns dels ett minimarathon för barn mellan 5- 13 år, Stockholm Mini Marathon, men också ett lopp för de allra yngsta (0-5 år) på ”utmanande” 250 meter. 😉 En förälder fick dessutom springa med vilket passade bra då lille Theodor ännu bara är 3,5 år.

Härligt väder och stämning på Minsta Maran!

Sagt och gjort, dagen D kom och vi begav oss mot Östermalms IP. Där var det full folkfest och massor av förväntansfulla barn som var redo att ge järnet i de olika loppen.

Många springglada barn hade anmält sig till Stockholm Mini Marathon!

Värmde upp med hinderbana

Efter att ha hämtat ut tröja och vattenflaska som ingick i startavgiften värmde vi upp med en liten hinderbana. Det tyckte Theo var riktigt kul och efteråt fick vi ännu en t-shirt!

På området fanns också annat som ansiktsmålning, sagofigurer, olika varumärken som sålde (eller gav bort) sina produkter med mera. Orkade man köa kunde man hoppa hoppborg eller åka uppblåsbar kana också. 🙂

Figurerna Helium och Musse fanns på plats, sjöng och roade!

En höjdpunkt var förstås att träffa lejonet Leo från Leo’s lekland. Han stod i starten och var knuten till Mini Maran (förmodligen sponsrade de loppet gissar jag då det står ”Leo’s Mini Maran” till och med på medaljen). I startområdet fanns även ledare från Leo’s sportaktiviteter som till exempel bolltrixade.

Bollar är kul tycker Theo som fick bra guidning av en proffsig bolltrix-kille!
Men den här gör du inte om!

Theo som gått på bolltrixskola hängde förstås genast på och hade superkul med den duktiga ledaren som dessutom peppade och visade olika trix med boll.

Rörelseglädje och gemenskap

Så – efter en banan och toabesök – var det dags för vår start! När bandet föll och alla barn fick sätta av försvann Theo snabbt i fåran i en väldig fart. Hans små ben rullade fram som hjul och jag var SÅ imponerad! Han kom inte först, det gjorde några äldre barn, men jag tror han var typ trea i mål i sin omgång vilket ju var fantastiskt bra!

Theo kommer som ett skott till vänster i bild.
Det här grejar jag, inga problem!

Men självklart var det inte det viktiga, det viktiga var att han hade kul, fick känna på rörelseglädje tillsammans med andra och så tror jag att självförtroendet fick sig en rejäl boost också! Dessutom var anmälningsavgiften human; 80 kronor och för det fick vi mycket tycker jag!

Storebror leker papparazzi vid målgången!
Första loppet för Theo – vilken bragd!

Efteråt fick man generöst med energi-gåvor som bulle, hård macka, glass och dricka. En 100% lyckad dag som taggade oss att vara med i fler lopp! Nu sneglar jag på fler lopp och funderar på att anmäla oss till antingen Bamseloppet (250 kronor), Tolvanloppet (80 kronor) eller Barnens Sportdag (250 kronor). Kanske du och ditt barn har sprungit något av dessa lopp eller vill ni tipsa oss om något annat lopp som är bra? Skriv en kommentar här nedan!

Efteråt var vi allt värda en glass! 🙂

Ps. Leo’s lekland ordnar också Summer Camp för 6-9-åringar och har något de kallar Sport Kidz för barn 4-7 år. Läs mer på deras hemsida!

ommentarer på “Theo träffade Leo på Minsta Maran!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *