RaceSyd – gokart utanför Legoland i Billund

I somras gjorde vi ett efterlängtat återbesök till Legoland. Vi har varit där många gånger men tröttnar aldrig, inte minst för att det alltid finns något nytt att upptäcka. Denna gång testade vi exempelvis gokartstället RaceSyd.

Danmark är ju också så mysigt och hela regionen Billund med intilliggande orter är som gjort för en lyckad familjesemester. Du kan läsa mer om våra tips i vår Ultimata Guide till Legoland Billund Resort.

Denna gång bilade vi från släktens sommarstuga i södra Sverige, och planerade in ett första stopp i Fredericia, cirka 50 minuter sydöst om Billund. Det är nämligen i Fredericia man hittar RaceSyd och vi fick en fin väg dit med färd över tre maffiga broar; Öresundsbron, Stora Bältsbron och Lilla Bältsbron.

För att köra över Öresundsbron och Stora Bältsbron måste man betala avgift. Ett tips är att skaffa ”Öresund Go” och registrera sig för Brobizz, i alla fall om man kör samma väg tur och retur. Det tjänar man på.

I Fredericia ligger nämligen Race Syd, en inomhushall för gokart vilket möjligggör denna aktivitet för alla väder. Våra killar som nu blivit 7 och 13 år tyckte det lät perfekt och de jublade också när vi avslöjade vår danska reseäventyrs första stopp! Men väl på plats fanns flera tjejer – både yngre och äldre – som körde också, så det är verkligen inte att det bara är för killar. Tjejer är också tuffa! 🙂

Mini Grand Prix

Väl på plats fick vi först en kort introduktion och utrustning (balaklava – kostar 25 DKK om man inte har med egen – plus hjälm) innan vi fick vänta på vår tur. Här finns ett café så vi vuxna började med lite kaffe medan vi väntade.

Race Syd har flera koncept, och vi testade det som kallas Mini Grand Prix. Detta passar nybörjare och särskilt när man är ny på banan. Först får man köra ett uppvärmningspass på 2 minuter då man lär känna banan, och sedan kör man ”på riktigt” och tävlar om bästa tid.

Efter uppvärmningen kör man på tid i 5 minuter innan finalen som varar i hela 10 minuter. På en stor skärm visas tiden för varje varv och det gäller förstås att vara snabbast men eftersom det är det snabbaste varvet som räknas kan man hela tiden komma igen och bli bättre.

Pappa knep första platsen

Theodor körde några testvarv och tyckte det var kul men tog det sedan lugnt med mamma medan Isac och pappa Kristofer tävlade. Skillnaden var hårfin men Kristofer vann!

Efteråt var de helt slut och genomsvettiga båda två, det var bra mycket kämpigare än man kan tro – det gäller ju att hålla ratten och styra vilket kan vara ganska tungt.

Efter att alla tagit plats på prispallen och vi skrattat färdigt och pustat ut var vi färdiga, alla överens om att det var en riktigt häftig aktivitet och bra start på vårt Danmarksbesök!

Nästa stopp var det fina slottshotellet i Billund; Legoland Castle Hotel där vi skulle bo i ett par nätter. Mer om det i nästa inlägg. 🙂  

Praktiskt

Adress: RaceSyd, Nordre Ringvej 9, Fredericia, Danmark.
Ålder: Barn får köra från 7 år sålder och de har mindre gokarts för dem.
Prisexempel: Mini Grand Prix kostar 290 DKK per person, och drop in med 10-minuters körning kostar 130 DKK. Det finns testkörning på 5 minuter från 80 DKK (drop in-pris). Se hemsidan för uppdaterade priser och bokning då både priser och bokningstryck varierar under året/veckans dagar.

ommentarer på “RaceSyd – gokart utanför Legoland i Billund

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *