Halloween med Skeppet på Gröna Lund

Igår eftermiddag öppnade Gröna Lund sina portar för särskilt inbjudna som skulle få en försmak av årets Halloween-firande. Familjeparker var såklart på plats och testade igenom årets nyheter, inklusive årets stora nyhet Skeppet!

Isac och jag (Heidi) var på plats under pressvisningen av Halloween på Gröna Lund.

Lilla Området – monsterfritt

Pumpan tuggade nästan av Isacs huvud! Huuu…

Lilla Området är precis som förra året garanterat monsterfritt. Här finns en snäll häxa (fast hon ville i och för sig slänga Isac i sin rykande häxkittel!) samt en lite kaxig fågelskrämma.

Temat är skördefest med gott om pumpor och mycket att titta på. Elefanterna blir mumier, nyckelpigan blir spökpigan och lilla tåget har fått en väldigt ranglig lokförare…

Lilla området skrämmer inte; här fanns denna söta pumpaflicka.
Miljön på Lilla Området är mysig och färgglad, passar de minsta.
Lilla området har en rykande häxkitteln som man kan kika ner i…
Den nya barnföreställningen verkar bra! Den skulle vi vilja se.

Eftersom allt inte var klart och vi hade ganska kort om tid på oss lämnade vi snabbt Lilla Området bakom oss och tog oss igenom majsfältet på spanska trappan för att gå över på den andra sidan… Genast fick vi syn på ett gäng fågelskrämmor – där en plötsligt började röra på sig vilket vi inte alls var beredda på. Och överraskningarna fortsatte…

Läskiga clowner

Från och med fredag – då allt ska vara klart – kommer det finnas ännu fler aktörer i parken. Nu stötte vi på mindre snälla häxor, flermeters skelett med lysande ögon, en läskig clown utanför Olustiga huset (som inte drog sig för att jaga och skrämma barnen…) samt den som jag tyckte var otäckast av dem alla (för att han spelade så bra); cirkusdirektören.

Vad är docka, vad är verkligt…man kan inte vara så säker.
Killer clowns skrämmer de flesta…!
Se upp för clownen med lådan!

Han skrattade, kröp nära, viskade i mitt öra och försökte hindra mig från att gå till min Isac så huuu han får högt skräckbetyg av mig! Isac tyckte clownen var bäst. Och här var det inte fråga om någon man skrattade åt, snarare fastnade skrattet i halsen när clownen kom med sin blodiga kniv.

Lita absolut inte på den åmande cirkusdirektören!

Årets Halloween-firande har tre stora nyheter och det var dem som hölls öppna för oss journalister/bloggare/vloggare och inbjudna;

  • O-turen (Kärlekstunneln) där en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln.
  • Virus (Skrattkammaren) som blivit ett biomedicinskt laboratorium där allt gått snett.
  • Skeppet, ett orientaliskt skepp som en stormig natt glidit in mot Gröna Lunds kaj och visat sig sluka alla själar som kommer nära…

Misslyckade experiment och smittsamt virus

Vi började med O-turen där jag frågade Isac om åldersrekommendationen på 5 år var rätt (han är 8) och det tyckte han. Jag med. Läskigast här var ljudet men ett och annat skelett fanns också, några råttor och fladdermöss.

En brud som fått vänta för länge…

Virus rekommenderas för alla äldre än 9 år och medan jag tyckte den höll kanske 2 på en 5-gradig skala, kröp Isac närmare och ville ut. Nog bra att hålla åldersrekommendationen alltså.

Det är mörkt och dem man möter är forskare som misslyckats med sina experiment. Någon har fått klåda, något sår…alla har smittats av något – och vill ha hjälp. Det låg desperation i luften och man tar sig genom gångar med svarta väggar innan man kommer ut igen…

Skrattkammaren har byggts om till attraktionen ”Virus”.

Skeppet – årets stora skräcknyhet

Skeppet. Har ni sett reklamen har ni som jag fått upp förväntningarna. Ett gammalt fartyg från Orienten har en mörk och stormig natt glidit in mot Saltsjön och fäst sina rostiga kättingar längst med Gröna Lunds kajsida.

På Skeppet väntar mörker och hemska skrik.

Skeppets besättning går inte att finna någonstans, men de olika rummen i drakbåtens slitna inre vittnar om mörka händelser. Innanför skeppets skrov döljer sig nämligen en ondska från en tusen år gammal förbannelse. Så lyder historien bakom Gröna Lunds nya skräckhus till årets Halloweenfirande. Den som vågar gå ombord på Skeppet kommer att behöva ta sig igenom 750 kvadratmeter skräck, fördelat på tre våningar och en 200 meter lång labyrint.

Skeppets kapten försöker lura ombord nya själar…

Jag visste att jag ville in men inte vad som väntade! Vi var en grupp på tre mammor (jag, Lina och Diana) samt ett par tonåringar. Mammorna skrek mest. 🙂 Men, jag var inte en av dem… Det är mörkt och man går genom slingriga gångar. Det är lätt att hoppa högt när man överraskas av…ja, jag kanske inte ska avslöja vad. Men, jag hade förväntat mig mer; kalla kårar och svettiga sömnlösa nätter i veckor framöver…men även om det var kul så saknade jag lite mer ”story” inne på skeppet.

Jag, Lina (Liniztravel) och Diana (Dianas drömmar) gick Skeppet ihop.

Miljön var mest svarta tyger, här och där ser man pelare i orientalisk stil – men jag hade hoppats på mer. Och lite mer avancerade ”monster”… höga skrik räcker inte för mig. Kanske du tycker annorlunda (kommentera gärna här på sajten vad du tyckte när du testat!).

Det enda var väl att de hade sagt att alla aktörer skulle befinna sig bakom galler men så var det inte kan jag säga! Hur det är på fredag vet jag inte men var beredd på vad som helst.

Det var gott om förlorade själar inne på Skeppet…

Skräck, skräck och mer skräck

Då tycker jag Motell Hell(o) är mycket bättre; det är ju ingen nyhet men skräckhuset har byggts ut med en våning från förra året. Då var ju köerna långa, jag minns väntetider på över 75 minuter! Då låg det vid Radiobilarna, i år har man byggt upp motellet på stora scenen och lagt till en kyrkogård utanför som man måste slingra sig igenom för att komma fram till entrén.

Motell Hell har bästa storyn och miljön, men var inte riktigt klart då vi var på plats.
Kyrkogården tar emot dem som inte klarat vistelsen på Motell Hell…

När jag var på plats skulle ingen annan gå in just då så jag fick kliva in helt själv i mörkret (!). Först möttes jag av en brant trappa och sedan stod jag i en mörk korridor. Just det där kan ju vara lite läskigt; man vet inte om, varifrån eller när någon ska hoppa fram bakom de kolsvarta draperierna…I receptionen hade de bokat rum 666 åt mig, men jag blev ivägkörd – av vem? Se filmen här nedan!

Tar du varningen på allvar? Eller inte…

Zombie zonen var också lite läskig, som förra året. Här var tonen sträng och överraskningarna plötsliga. Har man zombieskräck lär man bli rejält uppskrämd, tonen var ganska ”verklig”…! Storyn är att militären spärrat av ett område för att förhindra zombiesmittan att spridas.

Vi fick bara en försmak men från och med fredag ska man kunna ta sig igenom ett område där flera zombies huserar.

Utanför zombiezonen är det tydligt att det gått väldigt snett.
Vi fick en skymt av en läskig zombie!

Så – sammanfattningsvis gillar jag Motell Hell bäst (även om hela huset inte var öppet, jag har bara varit inne i receptionen). Skeppet – nja. Mörkt och skrikigt, säkert skräck för somliga (en ung tjej som kom ut grät faktiskt…) men inte det värsta för mig. Värst för mig var cirkusdirektören :-). En riktig otäcking!

FAKTA HALLOWEEN PÅ GRÖNA LUND

Datum: 19 oktober-21 oktober, samt 26 oktober-4 november.

Attraktioner: Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 32 attraktioner (inkl. alla skräckhus). (Flygande Mattan är stängd pga planerad service).

Nio skräckattraktioner

Nyhet! Skeppet – ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

Nyhet! O-turen (Kärlekstunneln) – en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.

Nyhet! Virus (Skrattkammaren) – ett biomedicinskt laboratorium där allt gått snett. Åldersrekommendation 9 år.

Motel Hell(o) – ett mörkt och övergivet motell vars rum och korridorer döljer en mörk historia. Huset har i år flyttat till Stora Scen och byggs ut med två våningar. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

Olustiga Huset – Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

House of Even Worse Nightmares – House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Zombie Zone – ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Blå Tåget – nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.

Petton o Findus Spökhus – Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Ny barnföreställning
En ny och rysmysig barnföreställning med namnet ”Museet Skoj & Skräms” spelas varje dag kl. 14 & 16 inne på Gröna Lundsteatern. Manus av Lars Andersson, regi av Thérèse Andersson Lewis och skådelspelare är Lovisa Forsell och Pontus Henkel.

Pris
Paket som inkluderar entré och åkband (åkbandet gäller även till alla skräckhusen) kostar 425 kr (395 kr om det köps via webshopen). För de som har Guldkortet kostar samma paket 320 kr. Gröna Kortet gäller ej.

ommentarer på “Halloween med Skeppet på Gröna Lund

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *