Dagsutflykt till Lögnäs gård – lek och mys med djuren

Lögnäs gård, eller egentligen Hotell & Spa Lögnäs gård, ligger i södra Halland mellan Båstad & Laholm. Den här mysiga lantgården har gått i arv i generationer och är idag ett konferens- & spahotell.

Fika i skuggan med farmor och farfar.

Eftersom min mans släkt har sommarhus alldeles i närheten åkte vi hit över dagen förra sommaren, efter tips från barnens farmor om att det nyligen fötts många djurungar. Det blev ett mysigt besök i lantlig miljö med lek och mys med djuren som jag tänkt berätta lite om nu.

Mys med djuren.

Delen med djuren heter ”Barnens Lögnäs” och är öppen dagligen mellan kl 10-17 (dubbelkolla hemsidan när du läser detta eftersom förändringar kan ske från säsong till säsong).
Man betalar ett litet inträde (75 kr per person vilket inkluderar fika, gratis för boendegäster och barn under 2 år) och är sedan välkommen in att klappa och leka med gårdens djur.

Mys med djuren.

Här finns bland annat kaniner, getter, minigrisar, får och höns. Killarna blev också väldigt förtjusta i att klappa de söta katterna och satt med dem länge i knät och bara mös.

Hinderbana och höskulle

Vid sidan av djurdelen finns också en hinderbana där man kan leka ”inte nudda mark”. Denna var helt perfekt för våra rörelseglada, klättertokiga killar som genast satte av att ta sig fram med hjälp av rep, bildäck, nedgrävda rör och gungande plank.

Det finns även jätteschack, styltor att gå med och trähästar att sätta sig på och låtsas att man rider iväg över åkrarna…

Vissa red bak och fram! 😉

För de mindre barnen finns det också en lekplats på gården med sandlåda, klättervägg, rutschkanor, gungor och ett torn att klättra upp i. Kanske slänger ni er också ut i en lian eller klättrar upp för repstegen?

Dagsutflykt eller övernattning

Våra killar hade jättekul i höskullen! Där kan man klättra in och svinga sig i rep över höet och kanske se vem som kan hoppa längst.

Lögnäs är perfekt för en liten dagsutflykt om man är på semester i närheten. Det går också att övernatta. Det finns speciella boendepaket för familjer, det går att hyra rum på gården, tälta eller ställa upp sin husvagn. Familjer är även välkomna att besöka gårdens spa.

Det går faktiskt till och med att köpa med sig ett djur hem! Kaninungar till exempel, 200 kr styck. Gissa om det blev tjat… 😉 Hit kommer vi gärna tillbaka, nästa gång kanske för att testa deras lilla spa.

Här finns fler tips på vad man kan hitta på i Skummeslöv och Mellbystrand som ligger i närheten.

Gillar du våra tips, följ oss gärna på Instagram och gilla vår Facebook-sida! 🙂

ommentarer på “Dagsutflykt till Lögnäs gård – lek och mys med djuren

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *